„Příběh společnosti ShipMonk je naprosto fantastický. Ještě před pár lety bychom mluvili o začínajícím start-upu, dnes však máme tu čest s mezinárodní společností s raketovou expanzí na poli logistiky a e-commerce. ShipMonk skvěle tyto obory spojil a stal se tak učebnicovým příkladem dokazujícím aktuální boom elektronického obchodování. Nesmírně nás těší, že můžeme společnosti pronajmout skladovací halu, která zároveň bude i prvním logistickým centrem ShipMonku v kontinentální Evropě,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

„Osobně mě těší, že se mi podařilo Jana Bednáře (zakladatele společnosti ShipMonk – pozn. red.) přesvědčit, že naše hala v Chebu je to pravé a strategické místo pro první distribuční centrum ShipMonku v Čechách. Je obdivuhodné, jak se ze studentského příběhu může vyklubat extrémně úspěšná podnikatelská cesta, jejíž potenciál neustále roste. A přesně to je prototyp nejlepších světových firem, pro které jsme se před lety rozhodli chystat tento v současnosti jeden z nejatraktivnějších areálů s ideálními možnostmi jak z hlediska obsluhy západních trhů, tak i volných pracovních míst. Třešničkou na dortu už je jen to, že dokončením této budovy dojde k úplné revitalizaci území chebského areálu,“ vysvětluje Milan Kratina, CEO Accolade.

„Je nám ctí, že můžeme otevřít v Chebu další kapitolu růstu naší evropské distribuční sítě ve spolupráci se společností Panattoni. Společnost ShipMonk výstavbou skladovací haly v Česku rozšiřuje své působení do Evropy a navazuje tak na mezinárodní expanzi mimo Spojené státy, která nejprve začala v Mexiku, Kanadě a Velké Británii. Všechny naše nedávné expanze se zaměřují na služby pro naší rostoucí klientskou základnu. Díky našemu softwaru pro e-commerce a rozšiřování distribučních služeb můžeme nabízet prvotřídní servis při doručování objednávek všem klientům po celém světě. Proto jsme vděční, že máme silné partnery v podobě společností Panattoni a Accolade, které pomáhají společnosti ShipMonk realizovat tuto strategickou příležitost,“ říká Daniel Gdowski, viceprezident pro marketing společnosti ShipMonk.

Panattoni Park Cheb South vznikl na území brownfieldu po bývalých strojírnách. Během revitalizace došlo k recyklaci 90 procent stavebního a demoličního odpadu. První budova, jejímž nájemcem je Kaufland eCommerce Fulfillment, dosáhla nejlepší hodnocení „Outstanding“ v rámci certifikace BREEAM. Rekordní skóre 90,68 procenta učinilo halu nejekologičtější industriální stavbou světa. Ve výstavbě jsou také v rámci haly prostory pro předního evropského online prodejce dílů a příslušenství Autodoc, jenž obsadí 31 500 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. V současné době Panattoni s investorem Accolade připravují vybudování dalších budov i v nedalekém průmyslovém parku Panattoni Park Cheb.

Areál parku se také vyznačuje dobrým dopravním spojením na Německo, a to díky blízkosti německé dálnice A9. Městem projíždí evropský železniční koridor z Prahy do Norimberku a železniční spojení s pohraničními oblastmi Německa a Česka zajišťuje lokální trať. Kontejnerový terminál v německém městě Wiesau je vzdálen 33 kilometrů. Přímo v Parku je navíc zastávka autobusu městské hromadné dopravy.