Brněnská pobočka společnosti ViT Logistics díky novému skladu plánuje další růst. „Můžeme nabírat další zákazníky a uzavírat širší partnerství se zahraničními spedičními firmami, se kterými provozujeme pravidelné sběrné linky z celé Evropy a pravidelné linky v rámci námořních a leteckých přeprav,“ konstatuje Vít Mázdra, jednatel a majitel společnosti ViT Logistics.

Sklad pro cross-dock a dlouhodobé skladování

Vít Mázdra dodává, že ve skladu je dostatek prostoru jak pro cross-docking, tak pro dlouhodobé skladování v rámci outsourcingu. Z Brna jsou vypravovány sběrné linky zejména do Turecka, Španělska, Německa, Řecka a dalších zemí, stejně tak jsou z těchto zemí kamiony ve skladu přijímány. „V brněnském skladu zásilky převezmeme, vyskladníme, proběhne jejich konsolidace do sběrných kamionů našich partnerů a následná distribuce. Sklad v Brně funguje v importním i exportním režimu,“ popisuje.

Doplňuje, že pro dlouhodobé skladování firma využívá systém WMS LOGI a pro sběrné služby TMS systém LORI, obojí od společnosti CID International ze skupiny OLTIS Group.

CTPark Brno má i díky blízkosti celní deklarace strategickou polohu

CTPark Brno si společnost ViT Logistics vybrala nejen z toho důvodu, že byl blízko dřívější pobočky, ale také z toho důvodu, že je blízko celnice. „Máme vlastní tým celní deklarace. I z hlediska celního odbavení má tedy pro nás CTPark Brno strategickou polohu,“ uvádí Vít Mázdra.

Aktuálně se firma zaměřuje na rozšiřování portfolia zákazníků, kterým nabízí komplexní logistické služby, tedy nejen dopravu a skladování, ale i služby přidané hodnoty, například přebalování, etiketování a podobně. „Expandujeme také v Praze, kde roste zájem o cross-docking. Naše pražská pobočka má sklad ve Štěrboholích, kde využíváme cca 7000 metrů čtvrečních skladové plochy. Díky výraznému zvýšení zájmu o cross-docking v Praze jsme z tamního skladu mohli část regálů přestěhovat do Brna. Další sklad pro dlouhodobé skladování máme v Klecanech, kde využíváme cca 3500 metrů čtvrečních,“ říká Vít Mázdra.