„Základem naší investiční strategie je diverzifikace portfolia nemovitostí ve fondu. Dlouhodobě jsme usilovali o nákup nemovitosti v širším okolí Prahy, která by přinášela nejen okamžitý výnos z nájemného, ale měla také k dispozici volný pozemek pro novou výstavbu. Díky umístění u dálnice D5, mezi exitem 28 a exitem 22, nabízí lokalita okamžitý rozvojový potenciál. Současný nájemce disponuje kvalitním mezinárodním D&B ratingem 2A1. Důležitým faktorem pro nás je, že nájemce má zájem v lokalitě dlouhodobě působit, což potvrzuje rozsáhlým investičním programem do nejmodernějších technologií. S potěšením vítáme společnost Hronovský do portfolia našich prémiových nájemců,“ uvedl Lubor Svoboda, spoluzakladatel skupiny ARETE.

„Nadstandardně vybavený průmyslový areál dokončený v roce 2005, který má téměř 14 tis. m2 pronajímatelné plochy s možností rozšíření o dalších téměř 12 tis. m2. Stávající budovy plně vyhovují nejmodernějším standardům požadovaným pro výrobu a moderní způsob skladování, vč. např. výšky budovy a technologického vybavení. Z pohledu dostupnosti pracovní síly profituje areál z blízkosti měst Beroun a Zdice. V současné době společnost vyrábí celkem ve čtyřech závodech v Česku a v jednom v Bulharsku, když v roce 2020 společnost rozšířila svou výrobu v modernizovaných prostorách právě ve Zdicích,“ upřesňuje Robert Ides, spoluzakladatel skupiny.

„Dokončení této transakce je druhou z celkových pěti předpokládaných transakcí v tomto roce. Do konce roku 2021 bychom rádi investovali do nových majetkových účastí a vlastní výstavby 1,5 miliardy českých korun,“ uzavírá velmi pozitivní hodnocení transakce a aktuální rozvoj třetího fondu Lubor Svoboda.