Nová hala o pronajímatelné ploše více než 6700 metrů čtverečních se může pochlubit technickými specifikacemi, které splňují nejvyšší požadavky enviromentálních certifikací. Celý park je budován s ohledem na ESG strategii skupiny Arete. Zároveň je nově dokončená hala prvním objektem v rámci portfolia fondu Arete Industrial, který je kompletně vytápěn za pomoci tepelných čerpadel.

„Náš fond posiluje podíl nových logistických a skladovacích nemovitostí v portfoliu. Jsme rádi, že se nám podařilo dokončit výstavbu nové moderní haly. Za to patří dík našemu development týmu, který v posledních měsících tvrdě pracoval a prokázal svou vysokou odbornost. Současně je Arete Park Rokycany I atraktivně umístěn přímo u dálnice D5, která je významnou dopravní tepnou spojující Prahu a Německo. Blízkost města Rokycany zároveň znamená dostatečnou základnu kvalifikované pracovní síly,“ říká Robert Ides, spoluzakladatel skupiny Arete. V blízké budoucnosti podle něj společnost zahájí v tomto areálu další výstavbu. Po úplném dokončení nabídne průmyslový park nájemcům plochu více než dvacet tisících metrů čtverečních.

„Jako nájemce oceňujeme vysokou odbornost, kterou v uplynulých měsících prokázal development tým skupiny Arete. Vize, s níž hodlá Arete nadále spravovat nemovitost a rozvíjet danou lokalitu, byla klíčovým faktorem, proč jsme se rozhodli v Rokycanech postavit moderní překladiště, jež významně zrychlí spojení mezi střední Evropou a Německem,“ doplňuje George King, lease & facility manager ve společnosti Raben Logistics Czech.