Po stávajících pronájmechv Polsku a České republice se jedná již o třetí pronájem společnosti FIEGE v rámci CTP, čímž se celkový počet obsazených ploch v rámci CTParků zvýší na 59 000 m2. Od dubna 2024 bude nové regionální distribuční centrum v CTParku Žatec sloužit ke skladování pneumatik společnosti Nexen Tire Europe a jejich dodávkám do výrobních závodů automobilů po celé Evropě. Sklad musel být speciálně upraven pro skladování pneumatik v přepravních klecích, což společnost CTP flexibilně zvládla. Společnost FIEGE bude v CTParku Žatec zajišťovat kompletní logistické služby pro společnost Nexen Tire Europe, která má v blízkosti svůj evropský výrobní závod.

Tato nová dohodavychází ze současného trendu "nearshoringu", kdy mnoho společností přibližuje výrobu svým zákazníkům a zvyšuje své evropské výrobní kapacity, a z toho vyplývajícího růstu dodavatelského řetězce. Proto společnost FIEGE rozšířila spolupráci s jihokorejským výrobcem pneumatik Nexen Tire Europe a bude přepravovat pneumatiky z CTParku Žatec do výrobních závodů evropských automobilek, jako jsou Volkswagen, BMW, Audi a Škoda.

David Peterka, vedoucíoddělení rozvoje obchodu společnosti FIEGE, vysvětlil:

"Tento projekt v CTParku Žatec je klíčovým krokem v naší strategii posilování logistických operací v Evropě a je přímou reakcí na rostoucí trend nearshoringu, kdy společnosti přesouvají výrobu blíže ke svým hlavním trhům. Spolupráce se společností CTP a využití nejmodernějších technologií v našem novém distribučním centru nám umožní poskytovat vysoce efektivní a udržitelné logistické služby. Jsme hrdí na to, že tento krok nejen zvyšuje hodnotu pro naše klienty a partnery, ale také aktivně přispívá k rozvoji regionu a podporuje místní ekonomiku."

 

Jakub Kodr, vedoucíoddělení rozvoje obchodu společnosti CTP Česká republika, řekl:

"Spolupráce s FIEGE v CTParku Žatec je již naším druhým společným projektem v České republice a třetím v Evropě, protože FIEGE je také v našem areálu v Polsku. Tato opakovaná partnerství dokazují, jak efektivně dokážeme růst a rozvíjet se společně s našimi klienty. Vzájemné porozumění a schopnost reagovat na specifické potřeby společnosti FIEGE nám umožňuje poskytovat služby, které podporují její expanzi a zároveň posilují naši pozici na trhu."

 

V novém distribučnímcentru bude společnost FIEGE skladovat pneumatiky v přepravních klecích, nikoli v běžných regálech. Zkušenosti a flexibilita společnosti CTP zajistily nezbytné úpravy projektu vzhledem k přísným požárním a bezpečnostním požadavkům, které tento typ skladování vyžaduje. Byly upraveny požární úseky a instalovány lepší sprinklerové hlavice (K360). Jak společnost CTP, tak společnost Fiege, která se ve své strategii zavázala k udržitelné logistice, se zavázaly k vysoké úrovni udržitelnosti a energetické účinnosti, a proto se sklad staví s cílem získat certifikát udržitelnosti BREEAM "Excellent" pro novostavby.

Markéta Vrbasová, ředitelkaoddělení pronájmu průmyslových prostor společnosti Knight Frank Česká republika, která prodloužení tohoto partnerství zajistila, dodala:

"Spolupráce mezi společnostmi FIEGE a CTP je příkladem efektivního propojení logistických potřeb a průmyslových kapacit, které jsou výsledkem pečlivého plánování a strategického průmyslového poradenství společnosti Knight Frank. Naší úlohou bylo vytvořit most mezi specifickými potřebami společnosti FIEGE pro Nexen Tire Europe a jedinečným řešením skladování od developera CTP, které se nachází přímo ve výrobním závodě Nexen. Mám upřímnou radost z další uzavřené transakce se společností FIEGE, která nadále posiluje svou pozici na českém trhu."

 

CTPark Žatec senachází v osvědčené průmyslové zóně přibližně 30 km od německých hranic na dálnici D8 a v blízkosti dálnice D7 spojující Prahu s Chomutovem. Park se nachází mezi třemi okresy s přibližně 300 000 obyvateli v okruhu 30 km s výhodou kvalitní infrastruktury a podnikatelských pobídek podporovaných státem. CTPark Žatec nabízí budovy pro výrobu, logistiku, výzkum a vývoj a back-office. Kromě právě budované budovy ZA4, v níž zbývá k dispozici 53 000 m2 , nabízí park Shell & Core ready-made prostory v dalších dvou budovách o rozloze 4 000 a 9 000 m2 , které lze přizpůsobit do šesti měsíců od podpisu smlouvy.

 

O společnosti CTP

Společnost CTP jenejvětším kótovaným vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí z hlediska hrubé pronajímatelné plochy s 11,2 milionu metrů čtverečních GLA v 10 zemích (k 30. září 2023). Společnost certifikuje všechny nové budovy podle BREEAM na stupeň "velmi dobrý" nebo vyšší a získala od společnosti Sustainalytics rating ESG se zanedbatelným rizikem, čímž potvrdila svůj závazek k udržitelnosti. Další informace naleznete na adrese:www.ctp.eu.