Primark podepsala se společností CTP novou smlouvu o pronájmu přísl 28 000 m2. Doposud společnost pronajímala cca 51 000 m2 prostoru vCTPark Bor, která slouží jako distribuční centrum pro velkou část střední Evropy. Nový sklad byl postaven v sousedství stávajícího areálu Primarku, ale funguje samostatně, s oddělenými přípojkami vody, elektřiny a plynu.

Sklad je kompletně dokončen a již předán nájemci a bude využíván převážně jako a distribuční centrum. Zboží bude dodáno po celou dobu Česká republika, například do nedávno otevřené kamenné prodejny na Václavské Náměstí v Praze, kde se od otevření stály velké fronty a rušno je především v předvánočním čase. Zboží z Boru bude expedováno také do Rakousko a Mapa stránek .

Světlá výška nového skladu je 16 metrů, což z něj dělá jednu z nejvyšších skladových budov v České republice.

Jakub Kodr, vedoucí obchodního rozvoje CTP pro Českou republiku, vysvětluje:

„Areál Primarku je unikátní v mnoha ohledech, nejen světlou výškou, ale také tím, že je připraven na plně automatizovaný provoz. V blízké budoucnosti bude high-tech sklad vyžadovat jen několik zaměstnanců, kteří budou ve skladu pracovat vedle robotické techniky.“

 

Oproti první budově, která je koncipována jako klasický sklad s regálovými systémy, bude mít nová budova užší uličky využitelné pouze automatizovanou technologií, ale umožní vyšší skladovací kapacitu a zefektivní budovu.

Stavba také splňuje nejpřísnější požadavky na požární bezpečnost podle mezinárodního FM Global standard, který zaručuje, že nově realizované systémy jsou dostatečně chráněny proti požáru i dalším přírodním živlům. Elektrické systémy jsou zálohovány o generátory, která umožňuje nepřetržitý provoz skladu v případě výpadku proudu. Mezi další zvláštnosti patří speciální bezešvé podlahy nutné pro provoz robotické techniky, jako jsou manipulační stroje VNA. Jak je nyní u CTP zvykem, chce sklad dosáhnout BREEAM Výborně certifikace udržitelnosti. Ekologický design budovy je dále umocněn a Střecha připravená na fotovoltaiku a dvanáct nabíjecí stanice pro elektromobily.

CTPark Bor je v současné době největší průmyslový park v ČR o celkové rozloze 135 hektarů. Po dokončení, které je plánováno na konec příštího roku, poskytne park cca 616 000 m2 pronajímatelné plochy. Pouze stránka 15 kilometrů od německých hranic si dlouhodobě drží pověst jedné z nejatraktivnějších lokalit ve střední Evropě. V současné době je domovem 14 nájemníků včetně předních mezinárodních dodavatelů technologií a automobilových společností. Park poskytuje práci přibližně 5000 lidí.