V době, kdy nearshoring, e-commerce, energetika a globální politické události nově definují pravidla hry v průmyslové a logistické sféře, vystupuje CTPark Prague North jako model budoucnosti průmyslových parků – klade důraz na efektivní využití prostoru a zdrojů, udržitelnost a integrace do okolí, včetně strategické dostupnosti v blízkosti Prahy a dopravního napojení na dálniční síť. Park, jehož budovy aspirují na dosažení nejvyššího skóre udržitelnosti BREEAM New Construction Outstanding, se stává domovem společností oddaným inovacím a udržitelnosti ve svých odvětvích.

Mezi nájemce CTParku Prague North bude patřit řetězec supermarketů Albert, který rozšiřuje své zastoupení v portfoliu CTP. Dalším klientem je Fulfillment.cz se specializací na skladování a logistiku pro e-commerce, pro kterou byla volba CTParku Praha Sever jasná.

Vojta Bulíř, CSO Fulfillment CZ sro , sdíleno:

„Hledali jsme dlouhodobého partnera, který by vyhovoval rostoucímu zájmu a potřebě našich klientů o udržitelnou logistiku ve strategické lokalitě pro Prahu. Klíčem k našemu dalšímu růstu je dostupnost dopravců s dodáním ve stejný den pro Prahu a střední Čechy a zachování osobního vyzvednutí v blízkosti dálnice.“

 

S pronájmem téměř 8 500 m2 se Fulfillment.cz stává významným hráčem v rychle se rozvíjejícím světě online obchodu.

MEMODO, velkoobchod s fotovoltaikou a tepelnými čerpadly, oceňuje flexibilitu CTP a schopnost vyhovět specifickým požadavkům, jako jsou speciální bateriové skladovací komory a speciální protipožární zařízení, na ploše 6 000 m2. Tento závazek k přizpůsobení a udržitelnosti je klíčem k podpoře zelenější budoucnosti.

Jonas Kasal, CEO MEMODO, poznamenal:

„V sektoru solárních úložišť jsme čelili výzvám s přísnými bezpečnostními požadavky. CTP prokázala výjimečnou flexibilitu a ochotu přizpůsobit prostor našim potřebám, což bylo rozhodující pro úspěšné založení našeho podnikání v parku.“

 

CTPark Prague North je reakcí na rostoucí poptávku po průmyslových a logistických prostorech v Praze a okolí, kde je nabídka volných prostor velmi omezená. S celkovou rozlohou 32,7 hektarů, aspirační nulovou uhlíkovou stopou a nejvyšší úrovní certifikace BREEAM Outstanding nastavuje CTP nové standardy pro průmyslové parky v České republice.

Jakub Kodr, generální ředitel a vedoucí rozvoje obchodu CTP v České republice, zdůrazňuje:

„Nyní realizujeme naši vizi moderního a udržitelného průmyslového parku s těmito hlavními nájemci, kteří sdílejí naše hodnoty a ambice. CTPark Prague North je důkazem našeho závazku k rozvoji regionu a podpoře trendů, které utvářejí budoucnost průmyslu a logistiky.“

 

CTPark Prague North nabízí 70 000 m2 skladových ploch Shell & Core k dodání do šesti měsíců od podpisu nájemní smlouvy. Park umožňuje flexibilní možnosti pronájmu od 1 200 m2 pro menší podniky až po 120 000 m2 pro velká distribuční centra nebo výrobní závody. Součástí areálu bude postupně komunitní bydlení, sportovní zařízení, cyklostezky, koňské stáje a také CTP Clubhaus, který nabízí komunitní služby jako lékař, fitness centrum, bistro atd. Mezi významné přínosy udržitelnosti patří 19 MWp fotovoltaický systém, nabíječky elektromobilů, systémy zadržování dešťové vody a komplexní podpora biologické rozmanitosti. CTPark Prague North je připraven podpořit další podniky v jejich růstu a přechodu k udržitelnější budoucnosti. 

 

O SPOLEČNOSTI CTP
Společnost CTP je největším kótovaným vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí z hlediska hrubé pronajímatelné plochy s 11,2 milionu metrů čtverečních GLA v 10 zemích (k 30. září 2023). Společnost certifikuje všechny nové budovy podle BREEAM na stupeň "velmi dobrý" nebo vyšší a získala od společnosti Sustainalytics rating ESG se zanedbatelným rizikem, čímž potvrdila svůj závazek k udržitelnosti. Další informace naleznete na adrese: www.ctp.eu.