„Akvizice těchto dvou průmyslových parků ve Spojeném království je pro P3 významným milníkem, jelikož vstupuje na trh, kde je logistika velmi silným odvětvím. Země britské koruny byly vždy centrem mezinárodního obchodu, a proto jsme nadšeni, že můžeme nabídnout naši expertízu a zdroje pro pokrytí rozvíjejících se potřeb byznysu v tomto regionu,“ komentuje Frank Pörschke, generální ředitel společnosti P3 Logistic Parks.

Nově získané nemovitosti se nachází ve „zlatém trojúhelníku“ a jsou napojeny na hlavní dopravní tepny i klíčová centra průmyslu Velké Británie. Všechny budovy byly postaveny po roce 2010 ve standardu A a mají certifikaci BREEAM Very Good. Parky jsou plně obsazeny třemi nájemci.

P3 při vstupu na trh Spojeného království spolupracuje se společností Roebuck, institucionálním panevropským investičním manažerem specializujícím se na evropský logistický sektor. Ten bude díky svým rozsáhlým zkušenostem spravovat v počáteční fázi expanze P3 do Británie obě aktiva.

Vstup P3 na britský trh odráží naši dlouhodobou vizi a strategické plány růstu. Tato logistická aktiva jsme vybrali s velkou pečlivostí a v souladu s naším závazkem poskytovat našim zákazníkům vynikající kvalitu služeb, provozní efektivitu a udržitelnost,“ popisuje Otis Spencer, investiční ředitel P3 Logistic Parks.

Výkonný ředitel pro investice skupiny Segro David Proctor k tomu dodává: „Tyto relativně malé podíly byly určeny k prodeji v blízkém až střednědobém horizontu, což nám umožnilo přinést kapitál do našeho úspěšného rozvojového programu. Tato akvizice také ukazuje pokračující investiční přitažlivost vysoce kvalitních logistických aktiv po významné korekci ocenění, ke které došlo v posledním roce.“

Na uzavření transakce se na straně P3 podílela společnost Colliers a na straně Segro společnosti DTRE a ACRE. „Tyto akvizice jsou dobrou zprávou, kterou trh potřebuje. Je to jasná ukázka toho, že chuť investorů po aktivech v klíčových lokalitách s dlouhodobým růstem a příležitostmi pro výkonnost ESG přetrvává. Těší nás, že jsme P3 mohli pomoci rozšířit se na nový trh a poskytnout jí cílené poradenství při expanzi do nové jurisdikce,“ uzavírá Ed Plumley, ředitel EMEA Capital Markets v Colliers.

P3 působí ve 12 zemích, v Evropě staví a investuje už více než dvacet let. Společnost má sídlo v Praze a zaměstnává přes 250 lidí napříč 11 pobočkami v klíčových evropských městech, kde nabízí integrované služby pro development a správu budov.