Jeden z objektů je součástí obchodního areálu InterPark, který se nachází v bezprostřední blízkosti Ingolstadtu a metropolitních oblastí Mnichova a Norimberku. Nemovitost se rozkládá na 21.000 metrech čtverečních a v současné době je plně obsazena. Mezi nájemce patří M. Preymesser GmbH & Co. KG, logistická společnost specializující se na dopravní a skladovací řešení, a významný německý výrobce automobilů.

Uvedený objekt byl postaven v roce 2016. Nachází se u jednoho z hlavních tahů, dálnice A9, která spojuje Berlín a Mnichov. Vyniká také ekologickými aspekty jako je napojení na kogenerační zařízení biomasy, biologickou čističku odpadních vod a systém InterPark na výrobu čerstvé vody. I díky tomu je nemovitost vhodná pro firmy z logistického odvětví a automobilového průmyslu.

Druhá nemovitost se nachází ve Schwarzenbrucku a je součástí metropolitního regionu Norimberk, po Mnichovu druhého ekonomicky nejvýznamnějšího města v Bavorsku. Má celkovou pronajímatelnou plochu zhruba 9300 metrů čtverečních a je rovněž plně pronajata společnosti zabývající se vnitrostátní logistikou.

„Bavorsko je známé jako mimořádně atraktivní trh s nemovitostmi, zejména v oblasti logistiky. Trvalou poptávku po skladových a logistických prostorách dále podporuje prosperující průmysl a technologické společnosti orientované na budoucnost. Ve společnosti P3 jsme hrdí na to, že můžeme investovat do tohoto dynamického prostředí a poskytovat udržitelná realitní řešení, která podporují růst logistického sektoru v jižním Německu,“ říká Sönke Kewitz, generální ředitel společnosti P3 Logistic Parks Německo. Obě nemovitosti hrají podle firmy důležitou roli pro bavorský region, který se stává stále atraktivnějším kvůli omezené nabídce logistických prostor a současně vysoké poptávce po nich.

Průmyslový developer P3 Logistic Parks má centrálu v Praze a působí ve 12 evropských zemích. Aktuálně ve svých pobočkách zaměstnává více než 250 lidí.