Náklady na služby fyzické ostrahy logistického areálu v Jesenici u Prahy firmě neustále stoupaly a spokojenost nebyla ani se službami stávající bezpečnostní agentury. Tehdy se vedení společnosti PERI setkalo s návrhem řešení od společnosti M2C. Ta provedla bezpečnostní analýzu a vydefinovala jasný princip zabezpečení areálu bez pomoci fyzické síly. V souvislosti s touto analýzou ve skladu vyplynula rovněž potřeba provést řízení vozidel, které vyjíždějí ze skladové části.

Plná automatizace zabezpečení

Plná automatizace zabezpečení areálu PERI je nyní zajištěna formou nepřetržitého dohledu kamerových systémů za využití analýzy obrazu z centra vzdáleného dohledu Space. „Celý areál je doplněn o automatizaci odbavení řidičů prostřednictvím e-Reception, která je propojena s dalšími technologiemi jako je např. kamera se čtením SPZ, automatická závora, LED tabule, ale také se spedičním softwarem používaným na objektu,“ říká David Pulkert, obchodní ředitel M2C pro Česko republiku. Právě díky využití e-Reception na takovýchto objektech dochází k daleko efektivnějšímu procesu identifikace a odbavení řidičů, kteří přijedou ke klientovi na nakládku či vykládku zboží. Pro větší zjednodušení mohou řidiči po prvotní registraci pro vjezd využívat také velmi uživatelsky přívětivou mobilní aplikaci.

Výsledkem je zefektivnění procesu odbavení řidičů a eliminace chybovosti lidského faktoru. Toto řešení také odbourává finanční náročnost spojenou s lidmi, kteří zde musejí být 24/7. Plná automatizace přináší klientovi snížení nákladů až o 60 %. „Tam, kde dokážeme nainstalovat technologie, dokážeme zvýšit efektivitu práce. Automatizací logistických a bezpečnostních procesů se dá uspořit několik pozic jako je vrátný, příjem ve skladu, bezpečnostní pracovník či recepce. Areál typu PERI uspoří díky tomuto řešení 3,5 pozice, což je cca 7 lidí. V případě většího areálu budou i větší úspory pozic a lidí. Firma může zaměstnance, kteří již na těchto pozicích nejsou potřební, přesunout na jiné pracovní pozice ve firmě,“ uzavírá David Pulkert.

Celý systém autonomního řešení a e-Reception si můžete prohlédnout v krátkém videu ZDE