Rozšířením CTParku Prague North společnost odpovídá na silnou poptávku po moderním a udržitelném zázemí v Praze a jejím blízkém okolí pro firmy z oblasti logistiky, e-commerce a lehkého průmyslu. Developer se pustil do výstavby spekulativně, tj. bez předem domluvených nájemců, firmy tak mají příležitost získat moderní prostory v atraktivní lokalitě. Nejnovější hala s rozlohou až 32 tisíc metrů čtverečních nabídne od března letošního roku jednotky od 5 tisíc do 32 tisíc metrů čtverečních. Druhá hala bude dokončena v srpnu 2023 a nabídne 20 tisíc metrů čtverečních.

„Reagujeme na dlouhodobě vysokou poptávku po prémiových průmyslově-logistických prostorech třídy A v Praze a jejím blízkém okolí, kde se již žádné nové prostory tohoto typu v následujících letech nabízet nebudou. CTPark Prague North je skvěle situován v těsné blízkosti české metropole a dálnice D8, která je hlavní dopravní tepnou do Drážďan. Kromě výborné lokality nabídnou nové budovy nejvyšší standard výstavby s nejmodernějšími prvky, které přizpůsobíme specifickým potřebám klientů,“ zdůrazňuje Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP pro Českou republiku.

Obě nové budovy developer staví tak, aby dle strategie CTP byly maximálně udržitelné, přičemž cílí na dosažení nulové uhlíkové stopy. Haly tak aspirují na nejvyšší certifikaci BREEAM New Construction Outstanding. Udržitelné prvky lze najít ve všech fázích budování nových hal. Při stavbě byly používány recyklované materiály, jako např. kamenivo, materiály s certifikací FSC či EPD. Nová budova D8.7B bude po svém dokončení disponovat moderními automatizovanými LED svítidly, energeticky úspornými zařízeními, nízkoemisními zdroji topení, exteriérovými roletami, střešními fotovoltaickými panely či nádrží na dešťovou vodu pro splachování. Kromě toho bude hala vynikat svou zelenou fasádou. V okolí je plánovaná bohatá výsadba lučních květin a stromů, retenční nádrž s využitím pro život místních vodních živočišných druhů a nebudou chybět broukoviště, ještěrkoviště nebo UV fólie na oknech bránící nárazu ptáků.

„Naším dlouhodobým cílem je vytvořit v této lokalitě vysoce moderní a udržitelnou obchodní a logistickou zónu pro české a mezinárodní společnosti a přispět tak k rozvoji lokality a k vyšší životní úrovni obyvatel v přilehlých obcích a městech Středočeského kraje. CTPark Prague North navíc patří mezi ty nejšetrnější CTParky vůbec a nabídne klientům celou řadu prvků, které jim pomohou výrazně snížit náklady na energie,“ vyzdvihuje David Chládek, generální ředitel CTP pro Českou republiku.

CTPark Prague North je umístěn 20 km severně od Prahy a poskytuje kvalitní dálniční dostupnost do centra hlavního města a na německé hranice po dálnici D8/E55 (Praha – Drážďany) a také na mezinárodní dálniční síť. Letiště Václava Havla je vzdáleno 30 minut jízdy.