První etapa výstavby je v běhu a demoliční a zemní práce, včetně montáže nosných pilířů, jsou již dokončeny. V rámci této výstavby se Logicor bude podílet i na budování cyklostezek, zlepšení komunikací a úpravě veřejných ploch. Jak firma dále uvádí, využívá co nejvíce spolupráci s místními dodavateli.

Cílem společnosti je postavit budovy ve vysokém standardu udržitelnosti, včetně certifikace BREEAM Very Good a energeticky úsporných technologií, jako jsou fotovoltaické panely, s novou alejí stromů, další zelení a cyklostezkami. Lokalita se nachází rovněž vedle železniční vlečky umožňující udržitelnou nákladní dopravu.

Pavel Rufert, ředitel Logicor Czech Republic, říká: „Náš první development v České republice je v plném proudu a těší se velkému zájmu potenciálních zákazníků. Součástí Logicor Parku Příšovice budou udržitelná řešení a areál bude hrát klíčovou roli v životě místní komunity v podobě zlepšení občanské vybavenosti a vytváření pracovních příležitostí.“

Společnost Logicor, která sídlí v Londýně a Lucemburku, provozuje logistické nemovitosti v České republice od roku 2017. V současné době v tuzemsku vlastní a spravuje zhruba 115.000 metrů čtverečních komerčních ploch.