„Věřím, že CTPark Hradec Králové pomůže s rozvojem lokality a přinese mnoho nových příležitostí pro obohacení nejen podnikatelského prostředí v Královéhradeckém kraji. Rád bych také poděkoval představitelům města za spolupráci, na základě které jsme nad rámec původního projektu provedli úpravy infrastruktury, které vedou ke zlepšení plynulosti dopravy v okolí areálu,“ zdůrazňuje David Chládek, ředitel CTP pro Českou republiku. Kromě haly totiž CTP vybudovala ve spolupráci s městem i novou světelnou křižovatku, jež je napojena na centrální dopravní systém města.

Na jaře 2023 bude dokončena druhá hala s rozlohou přes sedm tisíc metrů čtverečních. Část budovy je již zasmluvněna nájemcem, který v ní bude skladovat lékárenské zboží. K dispozici jsou ještě další dvě jednotky vhodné pro skladování, logistiku či lehkou výrobu. Součástí areálu jsou také tzv. CTBoxy, nabízející tři funkce v jednom – maloobchod, kancelář a prostory pro skladování nebo lehkou výrobu. Jednotky jsou vhodné pro menší lokální firmy a různé komerční aktivity typu e-commerce, autoservis apod.

„Jsem moc rád, že se podařilo navázat se společností CTP smysluplnou spolupráci i přes historické události. Potvrzuje se, že společným jednáním je možné vyřešit prakticky každý složitý problém. Kromě toho, že na okraji města vzniká moderní areál, který rozšíří podnikatelské i pracovní příležitosti, spolupracujeme s developerem i na rozvoji města,“ doplňuje Alexandr Hrabálek, primátor města Hradec Králové.

Celý areál se podle developera vyznačuje využitím pokročilých technologií a konstrukčních řešení. Nebudou chybět prvky pro efektivnější a úspornější využívání zdrojů jako systémy na zadržování dešťových vod, využívání šedých vod, bezvodé pisoáry nebo chytré LED osvětlení. Samozřejmostí bude certifikace v rámci hodnocení ekologické udržitelnosti BREEAM.