„Naše parky v okolí hlavního města vnímáme jako doslova prémiové, v těchto místech už není volný jediný metr čtverečný. Pro CTPark Prague East to platí dvojnásob, což je dáno již historicky jeho polohou, kde se jednak kříží Pražský okruh a zároveň je areál situován směrem na dálnici D1, kudy denně projedou desítky tisíc aut. Efekty způsobené pandemií koronaviru tento enormní zájem jen umocnily, a do nabídky připravujeme rozšíření CTParku Prague North,“ komentuje Michal Bujárek, business developer v CTP.

V šesti budovách CTParku Prague East o celkové rozloze 90 tisíc metrů čtverečních nyní působí jedenáct nájemců. Areál nabízí kombinaci objektů od větších skladových a výrobních prostor až po zcela nově postavený dlouhý a mělký typ budovy s kompletně prosklenou přední částí fasády, která navíc slouží účelům showroomů, prodejen nebo třeba výdejen e-shopů. Součástí parku je i kancelářská budova.

Showroom využije především prodejce automobilů Volvo a Jaguar Auto Průhonice, který v CTParku působí od jara loňského roku. Další část budovy pak náleží již zmíněné společnosti Mapo medical, zaměřené na distribuci materiálu a techniky pro oblast zdravotnictví, lázeňství či ošetřovatelství.

CTP a Mapo medical rostou společně již delší dobu v rámci sítě CTParků – první spolupráci navázali na ploše přes 1500 metrů čtverečních v rámci CTParku Brno a nyní si společnost Mapo medical pronajala dalších 2600 metrů čtverečních v CTParku Prague East. „Vždy nás těší, když víme, že prostory pro naše nájemce slouží účelům s určitou přidanou hodnotou. A přesně to je ten případ, kdy se v CTParku Brno pod jednou střechou skladuje zdravotnický materiál, ochranné pomůcky, testy na koronavirus, které jsou v této době tolik žádané,“ doplňuje Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP pro ČR.

„Cílem projektu v CTParku Prague East je zefektivnit kontinuální zásobování našich klientů. Proto strategická poloha logistického centra u dálnice D1 byla pro náš výběr klíčová. Kvalita a rychlost dodávky zdravotnického materiálu a techniky jsou naší prioritou,“ říká Martin Polach ze společnosti Mapo medical.

Mezi další nové nájemce CTParku Prague East patří firma Dakacom, která se specializuje na 3D tisk, či společnost Yale, jež bude v Nupakách provádět servis manipulační techniky. Významným nájemcem a dlouhodobým obchodním partnerem v areálu v Nupakách je také logistická společnost Raben. Ta poskytuje služby ve 13 zemích v oblastech smluvní logistiky, vnitrostátní i mezinárodní přepravy pro klienty působící v různých odvětvích a s CTP dlouhodobě spolupracuje napříč celou sítí jeho CTParků. Dalším velkým nájemcem je pak XXXLutz, který zde má sklad nábytku a výdejnu pro zákazníky.

Veškeré budovy CTP jsou certifikovány v rámci environmentálního systému BREEAM, nově dokončované nemovitosti cílí na certifikaci na úrovni Excellent a Outstanding. Nové budovy tedy zahrnují například hospodaření se srážkovou vodou, bezvodé pisoáry, monitoring a řízení spotřeb energií v rámci jednotlivých sekcí budovy, inteligentní osvětlení řízené dle denního světla a pohybových senzorů nebo speciální bezespárou podlahu pro instalaci automatického skladového systému. Celková plocha střech je zároveň připravena pro instalaci fotovoltaických panelů.