Průmyslový park v Týništi nad Orlicí rozšiřuje společnost Panattoni od loňského podzimu, kdy na základě poptávky po volných prostorech zahájila výstavbu dvou hal o rozloze 16.000 a 9000 metrů čtverečních. Nájemcem dokončené poloviny první haly je právě dopravní a logistická společnost C.S.Cargo, jež zde nalezla vhodné místo pro expanzi svých služeb v oblasti e-commerce.

„Chtěli jsme pro našeho klienta vybudovat jedno společné distribuční centrum pro český trh, které zkonsoliduje veškeré logistické činnosti od vykládky kontejnerů až po provozování e-shopu. Díky nasazení našich zaměstnanců a partnerů a dlouholetým zkušenostem v logistice se nám to i při současných ne zcela příznivých podmínkách z hlediska rostoucí inflace a nedostatku materiálů podařilo v rekordním čase,“ sděluje Petr Volák, generální ředitel společnosti C.S.Cargo.

Na 8000 metrech čtverečních plochy v průmyslovém parku Panattoni Park Týniště tak má nyní C.S.Cargo k dispozici celkem 10.000 paletových míst. Ve skladu vybaveném nejmodernější technikou bude probíhat vykládka zboží dovezeného z výroby, jeho třídění, balení a odeslání či rozvoz podle požadavků zákazníků společnosti Jindřich Valenta – Concept.

„V souvislosti s expanzí prodejů jsme spolu s C.S.Cargo hledali prostory v blízkosti centrály naší společnosti. Vhodná lokalita a moderní vybavení skladu nám umožní zrychlit a zjednodušit distribuci zákazníkům a maximálně zefektivnit naše logistické procesy. Za velmi přínosné považuji i možné rozšíření skladových prostor v případě potřeby,“ komentuje Jindřich Valenta, majitel společnosti Jindřich Valenta – Concept.

V Týništi nad Orlicí začala společnost Panattoni působit již před 10 lety zahájením výstavby první haly pro firmu Assa Abloy. „Těší mě, že jsme mohli na tento úspěšný projekt navázat právě s logistickou společností C.S.Cargo. Společnými silami tak umožňujeme další růst lokálním podnikatelům. Věřím, že pro ekonomický rozvoj regionu bude projekt Panattoni Park Týniště velkým přínosem,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Aktuální rozšíření Panattoni Parku Týniště o dvě nové haly je prvním společným projektem Panattoni a nemovitostního fondu Czech Real Estate Investment Fund (CREIF). Fond se zaměřuje primárně na regionální retail parky s dominantní váhou prodejců potravin a zboží základní potřeby (potraviny, lékárny, drogerie apod.) a dále na logistické stavby a objekty lehké výroby.