Nové distribuční centrum je umístěno v projektu CSPPark v Plané nad Lužnicí. S rozlohou větší než 18 tisíc m2 pojme až 26 000 palet. Disponuje nejmodernější technologií a nabízí zhruba 40 pracovních míst pro obyvatele z regionu. Projekt je koncipován jako konsolidace zásilek ze dvou hlavních výrobních závodů společnosti v České republice do jednoho logistického centra. Zde k němu C.S.Cargo zajistí další služby s přidanou hodnotou (jako je například mixování či přebalování palet dle přání klienta) a distribuci k finálním zákazníkům do zemí v Evropské unii. V plánu je 40 tisíc palet in/out s obsluhou přibližně 1400 kamionů měsíčně.

„Projekt logistického centra je jednou z našich největších investic v tomto roce a zároveň dalším krokem v posilování na vnitrostátním trhu v oblasti retailu, kde je hlavním přáním našich klientů perfektně zprocesovaná logistika. Rozšiřujeme tím i naše působení v oblasti jižních Čech,“ popisuje Michal Vecsey, obchodní ředitel skupiny C.S.Cargo.

Výstavba distribučního centra situovaného v průmyslové zóně nedaleko dálnice D3 probíhala bez větších komplikací, přestože se stavělo v období pandemie covid-19, což vzhledem k nepředvídatelnosti vývoje skrývalo mnohá rizika.

„Konsolidace našich zásilek do jednoho logistického centra byla nezbytným krokem k zefektivnění našich distribučních kanálů napříč Evropou. Významným přínosem jsou samozřejmě logistické služby od společnosti C.S.Cargo, které zvýší flexibilitu a kvalitu našich dodávek,“ vysvětluje Petr Ludvík, generální ředitel společnosti Partner in Pet Food.

Je potěšující, že s novým distribučním centrem do průmyslové zóny přichází stabilní firma nadnárodního charakteru. Věřím, že naší obci přinese především další pracovní příležitosti,“ říká Jiří Šimánek, starosta obce Planá nad Lužnicí.

 

Zdroj:// Systémy logistiky