Společnost WM Logistic Nýřany se stává třetím potvrzeným nájemcem v P3 Plzeň Myslinka. V jednom z nedalekých průmyslových parků skladuje náhradní díly pro osobní a nákladní automobily, včetně autopříslušenství a pneumatik, a dosavadní prostor mu přestává stačit. „Uvažovali jsme, jestli se přesunout do většího, ale zároveň jsme nechtěli opustit sklad v atraktivní lokalitě přímo u D5. Proto jsme velmi uvítali možnost rozšířit naše působení do Myslinky, kde na nás čeká zbrusu nová hala,“ říká Petra Kroupová, jednatelka WM Logistic Nýřany.

Prodejce autodílů si pronajal celou budovu, celkem 7144 metrů čtverečních zahrnujících skladovací plochu i administrativní zázemí. Hala A se začala stavět na podzim loňského roku. „Ačkoliv jsme výstavbu zahájili jako spekulativní, stihli jsme zapracovat řadu požadavků na míru, jako například povolení skladování pneumatik včetně potřebných úprav haly,“ popisuje Tereza Hametová, development manager P3 Logistic Parks.

„Skladové prostory v okolí Plzně dlouhodobě čelí plnému vytížení. Jsme tak velmi potěšeni, že jsme v mimořádně krátkém časovém rámci dokázali nalézt halu ve stavu těsně před dokončením, která nám však zároveň poskytla možnost implementovat požadavky našeho klienta, související s jeho náročným provozem. Díky pečlivému plánování a spolupráci s týmem developerské společnosti se nám podařilo připravit halu pro nastěhování včetně všech klientem požadovaných změn v rekordně krátkém čase,“ říká Marek Kodr, industrial consultant společnosti 108 Agency, která transakci zprostředkovala.

Halu B, která byla rovněž součástí první etapy výstavby, si pronajaly společnosti Alllog Consulting a Icom transport. „Nedávno vytvořená kapacita v parku P3 Plzeň Myslinka je tak již naplněna, což jen dokládá vysokou poptávku po prostorách určených pro logistiku a lehkou výrobu,“ komentuje Aleš Zacha, head of development P3 Logistic Parks pro Českou republiku.

Šest kilometrů od Myslinky, v Nýřanech, se již několik let nachází také park P3 Plzeň, který si oblíbily zejména výrobní firmy a společnosti s orientací na automobilový průmysl. Pro logistiku je výhodou nejenom přímé napojení na dálnici D5, ale i blízký železniční terminál kontejnerové přepravy.

Na vysokou poptávku v lokalitě reagovala P3 developmentem parku poblíž obce Myslinka. Celkem se zde počítá s pěti halami s celkovou pronajímatelnou plochou téměř 64 tisíc metrů čtverečních. Potenciálním nájemcům budou k dispozici budou jednotky od 3500 metrů čtverečních do 30.000 metrů čtverečních. V první etapě vznikly dvě haly o rozloze 7000 metrů čtverečních a 9600 metrů čtverečních.

Všechny haly podle developera splňují vysoký standard certifikace BREEAM Excellent. Zateplené můstky, kvalitní izolace a použití LED osvětlení představují úsporu na energiích, šetrnější přístup k životnímu prostředí naplňuje i použití udržitelnějších stavebních materiálů a výsadba zeleně respektující místní druhovou skladbu.