Výstavba nového distribučního centra pro společnost Partner in Pet Food probíhá v projektu CSPPark v Plané nad Lužnicí od léta loňského roku. Celková investice do něj přesahuje částku 200 milionů korun. Projekt je koncipován jako konsolidace zásilek zejména ze dvou hlavních výrobních závodů společnosti v České republice do jednoho logistického centra. V něm k němu C.S.Cargo zajistí další služby s přidanou hodnotou (jako je například mixování či přebalování palet dle přání klienta) a distribuci k finálním zákazníkům do zemí v Evropské unii.

Cíl: snížení provozních nákladů a zvýšení flexibility a kvality dodávek

„Podpisem projektu naše společnost rozšiřuje své aktivity v segmentu krmiv pro domácí zvířata. Ten má rostoucí trend a v našem hledáčku jsme jej měli již delší dobu. Cílem této změny je snížení provozních nákladů a zvýšení flexibility a kvality dodávek. Plánujeme 40 tisíc palet in/out s obsluhou přibližně 1400 kamiónů měsíčně. Tímto krokem zároveň posilujeme a rozšiřujeme cross-dockové služby do oblasti jižních Čech s možným propojením do Rakouska,“ popisuje Michal Vecsey, obchodní ředitel skupiny C.S.Cargo.

„Společnost C.S.Cargo nás oslovila s projektem výstavby distribučního centra. Při rozhodování, zdali do tohoto projektu vstoupit, hrálo roli zejména to, že se jedná o velkého a silného hráče na trhu,“ říká Michal Kadrnožka ze společnosti CSPPark.

Převzetí skladu od zhotovitele stavby je naplánováno na druhou polovinu května 2021, zahájení obsluhy zákazníka pak na 1. června 2021.