Hlavním cílem tohoto kroku je posílit potenciál obou obchodních linií společnosti, reagovat na požadavky trhu a lépe se vypořádat s dynamikou očekávaného růstu v jednotlivých odvětvích. S novým vedení se budou moci oba týmy věnovat rozvoji a dalšímu zkvalitňování služeb a péče o klienty v plné kapacitě, informuje firma Colliers.

Oba experti nejsou na realitním trhu v České republice a v regionu CEE žádnými nováčky, svou kariéru zde rozvíjejí už déle než dvě desetiletí. Miroslav Kotek (na horním snímku) svou profesní dráhu zahájil v roce 1999 po studiu ekonomie a mezinárodních vztahů na Karlově univerzitě ve vládní agentuře CzechInvest, kde naposledy zastával post vedoucího odboru rozvoje infrastruktury. Od roku 2007 se věnuje oboru komerčních průmyslových nemovitostí, nejdříve ve společnosti Jones Lang LaSalle, od roku 2018 pak v Colliers. „Potřeby nájemců, developerů a investorů o kvalitní poradenství v oblasti nájemních strategií a vyhledávání developerských příležitostí vytvářejí v současné době mnoho příležitostí pro naše podnikání v České republice. Mám radost, že mohu navázat na úspěchy svého předchůdce a dále rozvíjet naše služby a projekty v tomto stále dynamickém odvětví realitního trhu,“ říká ke svému jmenování Miroslav Kotek, nový ředitel oddělení průmyslových nemovitostí ve společnosti Colliers Czech Republic.

Omar Sattar (na snímku vpravo) zahájil svou kariéru v oblasti nemovitostí ve Velké Británii v roce 1994, kdy nastoupil do společnosti Colliers jako absolvent po studiu pozemkové ekonomie na univerzitě v západním Skotsku. V roce 1997 se Omar přestěhoval do České republiky a od té doby zastával několik seniorních pozic v oblasti nemovitostí a pracoval v celém regionu střední a východní Evropy. Z jeho bohatých profesních zkušeností stojí za zmínku jeho působení ve společnost DTZ-Czech Republic, kde se zabýval službami v oblasti oceňování a investičního poradenství. V letech 2005 až 2011 zastával post ředitele investičního týmu pro střední a východní Evropu v Avestus Real Estate, irské společnosti zabývající se soukromým kapitálem. Následovalo jeho druhé působení ve společnosti Colliers, a sice na postu ředitele, který zastával v letech 2011 až 2018. Sem se nyní po pětileté přestávce vrací. Omar Sattar je kvalifikovaný certifikovaný odhadce RICS (MRICS).

„V rámci našeho neutuchajícího úsilí o zvyšování kvality našich služeb je vždy velmi důležité, aby součástí našich týmů byli ti nejlepší a nejtalentovanější lidé. Důležité pro nás nejsou jen jejich zkušenosti a odbornost, ale také jejich hodnoty a soulad s kulturou Colliers. Mám radost, že nové vedení našich týmů v tomto ohledu naplňuje naše očekávání, a těším se na spolupráci a další rozvoj našeho potenciálu,“ říká Tewfik Sabongui, managing partner ve společnosti Colliers Czech.