Kromě Blučiny otevřela firma nové pobočky v Plzni-Nýřanech a v Praze

Společnost Emons v České republice těží z dlouholetých zkušeností a stabilního zázemí mateřské společnosti Emons v Německu. Navzdory dopadům opatření covid-19 v první polovině letošního roku rostla a zvýšila počet přepravených zásilek. Vedle Blučiny otevřela nové pobočky v Plzni-Nýřanech nebo v Praze. „Brno a obecně Jihomoravský kraj je pro nás jednou z klíčových lokalit. Mimo jiné pro množství našich klientů z oblasti strojírenství a jiných průmyslových odvětví. Zúročujeme zde naše osvědčené procesy, znalost lokálního prostředí a spojitost s německojazyčným trhem, a to oběma směry,“ vysvětluje volbu Blučiny u Brna Luděk Kohout, obchodní manažer Emons.

Význam Brna na zdejším logistickém trhu stvrzují i údaje mezinárodní poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate. Podle ní je Jihomoravský kraj po Praze a Plzni třetím největším logistickým trhem v ČR. Jen za první pololetí letošního roku bylo na zdejší trh dodáno 17640 m2 moderních skladových prostor. Nájemní smlouvy byly uzavřené na 42200 m2. Aktuální kapacita přesahuje 1,14 milionu m2. Dalších 65000 m2 je ve výstavbě.

Specifikem nové pobočky je sedmimetrová rampa

Specifikem nové pobočky Emons Brno-Blučina je sedmimetrová rampa. Zaručuje pohodlnou a bezpečnou manipulaci zásilek přepravovaných systémem sběrné služby, které jsou dlouhé nebo jinak atypické. Pobočka odpovídá všem přísným požadavkům na bezpečnostní opatření a na životní prostředí. Za tímto účelem je rovněž rozšířená venkovní manipulační plocha pro soupravy gigaliner, dlouhé 25 metrů. Jejich objem je skoro 140 m3.

Pobočka je kombinací překladiště a logistického terminálu pro účely kontraktní logistiky.  Je zde 2000 m2 osazeno regály v 10 řadách do výšky zhruba 9,5 m. Jde přitom o modulární regálový systém od prověřeného dodavatele, společnosti Galler, který umožňuje optimální skladování palet různých rozměrů.

Kamerový systém dokáže rozpoznat pohyby jednotlivých zásilek

Sklad je temperován a vybaven kamerovým a bezpečnostním systémem napojeným na pult centralizované ochrany. Zajištěna tak bude non-stop kontrola haly a skladovaného zboží. Integrovaný kamerový systém dokáže rozpoznat pohyby jednotlivých zásilek tak, aby je bylo možné zpětně dohledávat.

Vedle nových nebo rozšířených dep v Plzni a v Praze expandovala společnost Emons také do pobočky na Slovensku v Bratislavě. To umožňuje doručení zboží skrze systém sběrné služby ve velmi krátké době a s garancí kvality, která je založena na využívání vlastního vozového parku a dlouhodobých zkušeností.

„Z našeho pohledu se logistika zatím nepotýká se zásadními dopady krize způsobené covid-19. Mohou se měnit trendy, nicméně přepravní či skladové služby mají velký potenciál i v době poklesu některých oborů. Tím spíše však naši zákazníci z různých odvětví očekávají nové služby a produkty. Důraz je kladen na informační technologie, přesnost a komunikaci,“ uzavírá Luděk Kohout.

 

Zdroj:// Systémy logistiky