Pro umístění distribučního centra se zvažovalo několik lokalit v různých evropských zemích. S pomocí industriálního týmu společnosti Cushman & Wakefield byl jako nejlepší možnost vybrán CTPark Bor v blízkosti hranic s Německem. Jde o zcela nově vybudované prostory a technologie je navržena tak, aby proces doručení byl efektivní, škálovatelný a rychlý

Desenio Group je rychle rostoucím online prodejcem nástěnných obrazů, který dále posiluje svou pozici na evropském trhu. „Díky našemu novému logistickému centru se více přibližujeme většině našich evropských zákazníků mimo nordický region. Zkrátíme tak dobu doručení a snížíme dopad na životní prostředí. Důsledkem budou také nižší náklady,“ říká Jimmie Grönlund, head of fulfillment v Desenio Group.

„Jsme hrdí, že z mnoha možností si Desenio vybralo náš park. CTPark Bor je jeden z nejúspěšnějších obchodních parků v CEE – nejen kvůli své výborné strategické poloze, ale také díky vysoce modernímu zázemí, které přizpůsobujeme potřebám našich nájemců. Ve spolupráci se společností Cushman & Wakefield jsme Desenio Group ještě více přiblížili jejich zákazníkům a podpořili její celoevropskou expanzi,“ vyzdvihuje Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP pro ČR.

CTPark Bor se nachází 50 kilometrů od centra Plzně, s kvalitním dálničním spojením a jen 15 kilometrů od německých hranic. Vedle Desenio Group, která otevřela své nové logistické centrum v květnu 2022, patří k významným nájemcům CTPark Bor například společnosti Loxxess, Fiege nebo Primark.