Ve střední Evropě CTP provozuje 100 průmyslových parků s více než 500 nájemci, kteří jsou lídry na svých trzích v celé oblasti. Společnost se rovněž silně orientuje na udržitelnost a chce dosáhnout provozní uhlíkové neutrality do roku 2023.

„Úvodní emise byla úspěšná díky tomu, že CTP byla ve správnou dobu na správném místě. Logistické nemovitosti aktuálně stojí na pevných nohou, zejména v regionu střední a východní Evropy, který má jedny z nejrobustnějších ekonomických základů. Také nám záleží na dlouhodobé udržitelnosti, což prokazujeme certifikací BREEAM pro celé naše portfolio. Solidní kreditní parametry společnosti CTP ocenily i ratingové agentury a investoři, firma získala dva ratingy investičního stupně od agentur Moody‘s a S&P a zvládla realizovat svůj debut zelených dluhopisů navzdory turbulentním podmínkám na trhu,“ řekl Richard Wilkinson, finanční ředitel společnosti CTP.

CTP se pro zelené dluhopisy rozhodla poté, co se v roce 2019 zavázala k certifikaci celého svého portfolia logistických a průmyslových projektů na úrovni BREEAM Very Good nebo vyšší. Výnos z emise využije společnost k financování či refinancování portfolia svých zelených aktiv v souladu s vlastním programem Green Bond Framework a v budoucnu i k dalším způsobilým projektům.

Navzdory volatilnímu trhu a pokračující krizi spojené s opatřeními proti šíření virového onemocnění covid-19 zaznamenaly zelené dluhopisy CTP silnou poptávku, což CTP umožnilo dosáhnout atraktivního nacenění a navýšit emisi o 150 milionů eur (zhruba 3,15 miliardy korun) oproti původnímu záměru. Jde o největší a zároveň nejvíce poptávanou úvodní emisi dluhopisů developerské společnosti v regionu CEE (celková hodnota poptávky překročila dvě miliardy eur, tedy cca 54,2 miliardy korun).

 

Zdroj:// Logistika ihned