„Díky tomuto kroku nejenže zlepšíme dostupnost doručovacích oken během dne pro naše zákazníky, nabídneme také 15minutová doručovací okna i expresní dodávky za 60 minut. Standardní dobu doručení zkrátíme na pouhé tři hodiny,“ říká ředitel Rohlik.cz Martin Beháň.

V nabídce bude také nový lokální sortiment, který se pro ostravské regiony rozšíří. „Díky tomuto novému skladu budeme moci efektivně pokrývat širokou oblast na severu Moravy včetně odlehlejších lokalit,“ doplňuje Martin Beháň.

Ostravské distribuční centrum vznikne v areálu CTP Park Ostrava Poruba a rozlohou obsadí 9000 m². Rohlik.cz sklad vybaví pokročilými dopravníky a technologiemi pro efektivní dopravu připravených nákupů. A stejně jako v dalších skladech společnosti, i tento nový bude disponovat speciálně chlazenými a mraženými prostory, aby byly splněny teplotní požadavky dodávaných produktů. V rámci skladových prostor se počítá s lékárnou Benu. V blízké budoucnosti je plánováno i otevření pekárny. Celková investice do provozu a vybavení distribučního centra přesáhne 90 milionů korun.

Sklad bude vybaven základními automatizovanými dopravníky pro horizontální a vertikální transport, s možností další automatizace v budoucnu. Očekává se, že do konce roku dosáhne efektivita ostravského skladu srovnatelné úrovně s ostatními sklady společnosti o podobné automatizaci. Rohlik.cz má v plánu, že tento sklad bude do konce roku distribuovat v průměru až 5000 objednávek denně, což v celostátním měřítku představuje nárůst objednávek o desítky procent.