„VGP Park Olomouc patří k našim nejrozsáhlejším tuzemským projektům. Mezi potenciálními nájemci je o něj velký zájem, takže se rychle rozrůstá. Po podepsání nájemní smlouvy se společností Pilulka Lékárny přesáhla jeho celková obsazenost již 90 %. Věříme, že je to výsledkem optimálně zvolené lokality v kombinaci s vysokou kvalitou našich budov, které je možné přizpůsobit různým potřebám i technickým požadavkům nájemců,“ komentuje David Plzák, jednatel společnosti VGP – industriální stavby.

Ondřej Titz, komerční ředitel společnosti VGP – industriální stavby, doplňuje: „Poptávka po skladových a výrobních prostorách v Olomouckém kraji je aktuálně vysoká, a to nejen v již dokončených halách, ale i v plánovaných projektech.“

Společnost Pilulka Lékárny založili v roce 2013 bratři Kasové, kteří jsou považováni za jedny ze zakladatelů tuzemské e-commerce scény. Pilulka je nejen provozovatel sítě kamenných lékáren a největší zásilkové lékárny v ČR Pilulka.cz, ale zejména technologická firma působící na trhu zdravotnictví s produkty péče o zdraví. To zahrnuje také prevenci a podporu zdravého životního stylu.

„Nový sklad v Olomouci je další článek do naší logistické infrastruktury, který nám především rozšíří skladové kapacity a umožní zpřístupnění služeb, jako je například Pilulka Auto pro zákazníky na Moravě. V brzké době proto chceme spustit službu doručení v přesný čas našimi kurýry pro zákazníky v Olomouci, Brně, Ostravě a v dalších městech,“ komentuje Michal Hanáček, provozní ředitel společnosti Pilulka Lékárny.

VGP Park Olomouc se rozkládá na bezmála 48 hektarech a zahrnuje 213.800 metrů čtverečních pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu. Díky své poloze v těsné blízkosti Olomouce, na exitu 37 rychlostní komunikace R46, je dobře dostupný jak z centra města, tak z blízkého okolí.