Developer P3 Logistic Parks realizuje v areálu dvě inovativní řešení. Tím prvním je fotovoltaická elektrárna (FVE) skládající se z 850 solárních panelů. FVE s kapacitou až 410 kWp bude podle společnosti schopna pokrýt celkovou spotřebu logistického centra. Kromě vlastního energetického zdroje v parku také přibydou nabíječky na elektrovozy poháněné ze stejné fotovoltaické elektrárny.

„Energetická soběstačnost našich parků je jednou z naších priorit. Sledujeme postupně zvyšující se poptávku po udržitelných řešeních a chceme na ni aktivně reagovat,“ říká Peter Jánoši, který vede P3 Logistics Park v České republice a na Slovensku.

Stejnou halu využívá i společnost Ahold Delhaize, která v Česku provozuje řetězec Albert. Prostor v P3 Olomouc je aktuálně jediným v České republice, odkud tento obchodní řetězec rozváží zboží přímo svým zákazníkům. Z haly v P3 parku si mohou závoz objednat obyvatelé Olomouce a přilehlého okolí. V nedávné době developer pomohl do haly na míru nasadit pekárnu na dopékaní pečiva, aby k zákazníkům mohlo dorazit čerstvé.

Park P3 Olomouc se nachází v blízkosti dálnice D35 a zároveň komunikací do centra města. Aktuálně je v něm k pronájmu 6000 metrů čtverečních skladových prostor a 500 metrů čtverečních kanceláří. Jsou vhodné pro logistiku, lehkou výrobu, e-commerce nebo jako výdejna či showroom. Z logistických firem se v parku nachází hala postavená na míru pro DHL, svůj terminál zde má i Raben Logistics.