Tento brownfieldový areál je ohraničen ulicemi Sklářská, Tovární a Kekulova na ploše téměř 11 hektarů. VGP zde plánuje realizovat více než 52.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch určených zejména pro logistické firmy. V současné době projekt disponuje veškerými povoleními umožňujícími zahájení výstavby.

Výběr vhodné lokality je prioritou u všech logistických parků VGP, uvádí společnost. „Ústí nad Labem se nám osvědčilo nejen díky své průmyslové tradici, ale také vynikající dopravní dostupností jak do Prahy, tak blízkého Německa. I z toho důvodu zakládáme již třetí park v regionu – v tomto případě blíže centru města Ústí nad Labem, což z něj činí ideální místo pro logistiku poslední míle. Ta za poslední dobu i v kontextu pandemie covidu-19 získala zcela zásadně na důležitosti,“ komentuje David Plzák, country manager VGP pro Českou republiku, a dodává: „Zákazníci změnili přístup k nakupování: zboží často objednávají online a očekávají velmi rychlé a flexibilní dodání. Tlak na logistické firmy je enormní a ty stále častěji vyhledávají skladové plochy co nejblíže svým zákazníkům. V současnosti tak vedeme jednání již s několika potenciálními nájemci.“

V areálu VGP vzniknou celkem tři haly cílící na zelený certifikát BREEAM ve stupni minimálně Very Good – tedy ve vysokém standardu a s důrazem na energetickou efektivitu a udržitelnost. Budoucí nájemci jistě ocení i výběr lokality. Park totiž bude vzdálen pouhé 3 minuty jízdy od centra města a 5 minut chůze od vlakového nádraží. V přímé blízkosti se nachází i několik zastávek městské hromadné dopravy (autobusů a trolejbusů).