Společnost 108 Agency zaznamenala u svých klientů v posledních měsících zvýšený zájem o prodlužování stávajících nájemních smluv. V posledních šesti měsících zastupovala klienty při revizi a úpravě nájemních smluv ve více než deseti transakcích, které dohromady zahrnovaly pronajímatelnou plochu přes 85 000 metrů čtverečních.

„Zatímco v segmentu kancelářských pronájmů pozorujeme v poslední době trend zkracování nájemních smluv a tlak na flexibilitu, v oblasti průmyslových a logistických hal sledujeme přesný opak. Stále více společností si uvědomuje kvalitu svých lokalit a snaží se zajistit si prostor pro svůj byznys na delší období v rozmezí pěti až deseti let dopředu,“ říká Jakub Holec, CEO společnosti 108 Agency.

Robert Sgariboldi, vedoucí oddělení průmyslových pronájmů, dodává: „Problematické je i nadále v širším okolí Prahy uspokojit poptávku po halách větších než 20 000 metrů čtverečních. Dodání takových projektů na trh lze očekávat až v druhé polovině roku 2022 v řádu maximálně jednotek nových projektů. V atraktivních lokalitách se na ně již ve fázi před vydáním územního rozhodnutí často tvoří pořadníky budoucích zájemců.“

 

Zdroj:// Systémy logistiky