E-shop zaměřený na produkty pro zábavu, dům a zahradu se sídlem v Karlovarském kraji zaznamenává další důležitý krok ve své historii. Po dosažení obratu 200 milionů korun v roce 2021 a po necelých třech letech od vstupu strategického partnera Gorilla Sports Holding AG otevírá v Panattoni Parku Ostrov North v Horním Žďáru nové moderní distribuční centrum o rozloze více než 4000 metrů čtverečních. Centrum bude součástí růstu celosvětové skupiny Global Sports Group zahrnující nejen fitness produkty.

„Tento projekt potvrzuje, že námi budovaná průmyslová infrastruktura neslouží jen nadnárodním korporacím. Po náročné demolici a sanaci se nám podařilo připravit průmyslovou zónu pro růst firem s velkým potenciálem, jako je společnost Kokiska,“ vysvětluje Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

„Je to velký předěl v historii firmy založené na lidech s rodinnými a přátelskými vztahy, směrem k modernizaci procesů, k zajištění možnosti dalšího růstu nejen v České republice, ale i v celé východní Evropě,“ říká Jakub Kokštein, jednatel firmy Kokiska. Od doby zahájení stavby firma rozšířila svou zahraniční působnost, kromě stávajícího Slovenska, Polska a Maďarska, o Chorvatsko, Bulharsko a Rumunsko. Od letošního roku také doplnila portfolio o produkty mateřské firmy Gorilla Sports a Maxxus na slovenském a chorvatském trhu. „Je jasné, že firma bude rozšiřovat svou působnost na stávajících zahraničních trzích a další země budou zřejmě brzy následovat. Vstoupíme mezi prvními na nové trhy a budeme nadále modernizovat naše procesy. Udržet se na trhu e-commerce v dnešní složité době není jednoduché, ale i díky rychlosti a kvalitě provedení nového distribučního centra od Panattoni věříme, že růst firmy bude pokračovat a spokojenost zákazníků na úrovni 98 % u Heureky bude i nadále naší vizitkou,“ doplňuje Jakub Kokštein.

Panattoni Park Ostrov North vznikl revitalizací areálu po závodu Škoda Ostrov, jednoho z největších brownfieldů v Česku. Během sanací se přímo v areálu vytřídilo k ekologické likvidaci dle typu kontaminace 12.700 tun nebezpečného odpadu. Celkově se při demolici bývalého areálu podařilo recyklovat 98,7 % původního stavebního a demoličního odpadu. Investice ve výši pěti milionů korun také putovala na výstavbu cyklostezky v okolí průmyslového parku.

„Ostrov na Karlovarsku je historicky průmyslová oblast, a my jsme na tuto silnou vazbu navázali úspěšnou regenerací další části bývalého brownfieldu. Investujeme do infrastruktury pro podnikání a těší nás, že můžeme podpořit růst regionálního e-commerce šampiona, společnosti Kokiska,“ konstatuje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade, a dodává, že je potěšením vidět mezi nájemci stále více společností s českými vlastníky.