Společnost Garbe Industrial Real Estate koupila brownfieldový pozemek po vstupu na český trh v závěru roku 2020 a investovala do jeho revitalizace již 13 milionů korun. Moderní výrobní a logistické prostory vyrostou v regionu s téměř 100% obsazeností průmyslových nemovitostí. Jednotky bude možné v nové hale pronajímat od 3000 metrů čtverečních a kromě vysokého standardu budovy Garbe plánuje také umístění fotovoltaických panelů na střechu areálu.

„Jsme rádi, že můžeme po revitalizaci přistoupit k samotné realizaci projektu. Poptávka přichází především od výrobních firem, které hledají zaměstnance na zajištění provozu a Chomutov pro tyto firmy představuje jedinečnou volbu. Očekáváme, že díky nové hale by mohlo vzniknout až 500 nových pracovních míst,“ říká Martin Stratov, ředitel pro rozvoj obchodu Garbe pro Českou republiku a Slovensko.

Martin Polák, ředitel Garbe pro střední a východní Evropu, dodává: „V naše investice do revitalizace pozemku a rozvoje regionu věříme. Téměř nulová dostupnost průmyslových prostor v kombinaci s místní kvalifikovanou pracovní silou dělá z Chomutova ideální místo pro spekulativní výstavbu. Další výhodou je strategické umístění parku u hranic s Německem.“

Garbe Park Chomutov se nachází v Chomutově přímo na exitu z dálnice D7 jen 18 kilometrů od německých hranic a 98 kilometrů od Prahy. Na kraji průmyslového parku se nachází trolejbusová zastávka.