Logistické centrum vyroste v přístavní amsterdamské čtvrti Western Docklands. Bude disponovat 120 000 metry čtverečními skladovací plochy. Víceúrovňové centrum nabídne také 11 000 metrů čtverečních kanceláří, 1700 parkovacích míst, 200 nakládkových doků a 180 metrů dlouhé nábřeží. Areál má přímý přístup na městský okruh a severní mořský kanál.

Budova bude napájena vlastními fotovoltaickými panely a větrnými turbínami. Po vodě bude obsluhována loděmi s elektrickým pohonem.

Skupinu CTP Group založil Nizozemec Remon Vos v roce 1998 v České republice. Před pěti lety CTP vstoupila na další trhy v regionu. Kromě Česka působí na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Polsku, Maďarsku a Rakousku. Specializuje se na stavbu průmyslových a logistických nemovitostí.

V polovině března firma oznámila, že rozšíří síť také do Nizozemska. V Česku na konci června loňského roku firma vlastnila 3,46 milionu metrů čtverečních ploch v 54 areálech. Na konci března skupina vstoupila na akciovou burzu v Amsterodamu. Čistý zisk skupiny letos v prvním pololetí vzrostl meziročně zhruba o čtyři pětiny na 188,3 milionu eur (4,8 miliardy korun). Čistý příjem z nájmu stoupl o 17,4 procenta na 160,3 milionu eur (4,1 miliardy korun)