Pobočka společnosti Dachser v Českých Budějovicích píše svoji historii od roku 2006 a zaměřuje se na obsluhování zákazníků z jižních Čech. Nová budova ve VGP Parku České Budějovice bude zahrnovat 2000 metrů čtverečních překládkové a přes 4300 metrů čtverečních skladové plochy s kapacitou přibližně 7000 paletových míst. Část skladu bude speciálně upravena pro krátkodobé skladování nebezpečného zboží klasifikovaného dle dohody ADR. Budova bude disponovat 14 nakládacími rampami pro různé typy nákladních vozidel, administrativní část budovy pak nabídne 650 metrů čtverečních pro moderní kanceláře. Dachser se zabývá i budoucím využitím alternativních pohonů a počítá také s využitím dobíjecí stanice pro elektromobily, a to jak nákladní, tak osobní vozidla.

„Nové prostory nám umožní komfortní a kvalitní odbavení zásilek v rámci naší sběrné služby a rychlejší odbavení na rampách,“ uvádí Jan Pihar, generální ředitel Dachser Czech Republic. „Pro zaměstnance připravujeme moderní kancelářské prostory i příjemné denní odpočinkové místnosti a zázemí pro skladové operátory. Výhodou je potom umístění parku, které splňuje naše vysoké nároky jak s ohledem na městskou logistiku, tak i pro naše dálkové linky sběrné služby.“

VGP Park České Budějovice vzniká přímo na okraji města v komerční zóně Světlík s vynikajícím dopravním spojením do centra a přímým nájezdem na dálnici D3 propojující Prahu a rakouský Linz. Na 37hektarovém pozemku po svém dokončení vyroste areál s více než 126.000 metry čtverečními pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu. Celkem je v plánu sedm budov ve vysokém standardu s důrazem na energetickou efektivitu a udržitelnost, které cílí na zelený certifikát BREEAM ve stupni Very Good.

Nově vznikající areál VGP je podle developera díky své kvalitní dostupnosti do centra města i blízkosti německých a rakouských hranic vhodný pro vybudování logistického centra. „Velmi nás těší, že se nám podařilo dohodnout s tak prestižním nájemcem, jako je společnost Dachser, které budeme nové prostory realizovat přesně na míru. Zároveň jsme rádi, že se potvrzuje správnost našeho rozhodnutí postavit v Českých Budějovicích průmyslové nemovitosti A-třídy, protože před naším vstupem do lokality v této části ČR prakticky neexistovaly,“ komentuje David Plzák, country manager VGP pro Českou republiku.

K zahájení výstavby nové budovy, kdy zhruba 7000 metrů čtverečních bude realizováno jako build-to-suit do pronájmu společnosti Dachser Czech Republic, dojde na konci října. Dokončení stavby se předpokládá v březnu 2022.