E-shop Alza.cz otevřel v moderním areálu GLP Park Praha Chrášťany nové logistické centrum. Uloženo zde bude více než 120 tisíc druhů zboží a 20 tisíc produktů dostupných k odběru okamžitě po objednání. Centrum nyní nabízí skladovou plochu o velikosti 19 tisíc metrů čtverečních, vestavěný mezanin ji navíc zvyšuje o dalších 18 tisíc metrů čtverečních. 

„Díky úzké spolupráci s naším dlouholetým partnerem GLP je projekt centra dokonale přizpůsoben specifickým potřebám našich provozů od skladové části přes showroom až po snadnou dopravní obslužnost AlzaDrivu,“ říká Jan Moudřík, ředitel expanze a facility.

Na snímku zleva Michal Král, jednatel společnosti Goplbeck (dodavatel sgtavby); Peter Šupák, head of expansion, Alza.cz a Jan Palek, country manager developera GLP pro ČR a SR.

Na snímku zleva Michal Král, jednatel společnosti Goldbeck (dodavatel stavby); Peter Šupák, head of expansion, Alza.cz a Jan Palek, country manager developera GLP pro ČR a SR.

Foto: Jiří Koťátko

Slavnostního otevření se v pátek 15. října zúčastnili  mimo jiné také Jan Palek, country manager GLP pro ČR a SR; Peter Šupák, head of expansion, Alza.cz; Michal Král, jednatel společnosti Goldbeck; Filip Krzywoň, technical development manager, GLP a Lukáš Gretz, vedoucí logistického centra; Alza.cz. Kromě prvních snímků ze showroomu mohl fotograf Jiří Koťátko fotit přímo ve skladových prostorách, přestože řada nových technologií bude teprve v nejbližších týdnech spuštěna.

Lepší služby pro jihozápad republiky

„Logistické centrum v Chrášťanech nám díky své poloze a kapacitě umožňuje rychleji a efektivněji expedovat objednávky k zákazníkům z jihozápadní části republiky a také významně zvýšit skladovou zásobu zboží pro nadcházející vánoční nákupní sezonu,“ přibližuje Jan Moudřík.

Skladovou kapacitu centra o rozloze 19 tisíc metrů čtverečních se díky spolupráci s developerem GLP podařilo téměř zdvojnásobit pomocí vestavěného mezaninu na aktuální celkovou užitnou plochu přes 36 tisíc metrů čtverečních.

Součástí logistického centra je moderní showroom o ploše 1200 metrů čtverečních, zaměřený na expozici velkých bílých spotřebičů, což z něj dělá největší showroom Alzy s tímto typem zboží v Česku.

Součástí logistického centra je moderní showroom o ploše 1200 metrů čtverečních, zaměřený na expozici velkých bílých spotřebičů, což z něj dělá největší showroom Alzy s tímto typem zboží v Česku.

Foto: Jiří Koťátko

To umožní v tomto skladu držet ve špičce pro vánoční sezonu zásobu více než 10,6 milionů kusů zboží a několik set velkých domácích spotřebičů k okamžitému odběru. Z Chrášťan bude Alza expedovat objednávky a zásobovat pobočky a AlzaBoxy v Jihočeském, Západočeském nebo Karlovarském kraji.