Alliance Healthcare, která se v letošním roce spolu s AmerisourceBergen spojí pod jednotnou značku Cencora, se v rámci Hradce Králové stěhuje z dosavadních prostor do nové skladové haly o velikosti 6500 metrů čtverečních. Tu pro ni dle konkrétního zadání a specifikace vystavěl developer HOYA.

Distribuční sklady Alliance Healthcare ve všech klíčových lokalitách

Distribuční sklady Alliance Healthcare jsou strategicky rozmístěny ve všech klíčových lokalitách České republiky: Praze, Brně a Ostravě. V Hradci Králové si společnost přála zůstat kvůli blízkosti dálnice D11.

Roman Keller, provozní ředitel, Alliance Healthcare, uvádí: „Hledali jsme v blízkosti našich bývalých prostor v Hradci Králové sklad s kapacitou alespoň 6 000 paletových míst, kam by se zároveň dala umístit stávající pobočka, kde skladujeme a vychystáváme zboží pro lékárny a nemocnice především z policových regálů. Lokalita musela vyhovovat našim zaměstnancům i zákazníkům v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a okolí. Díky skvělé spolupráci se společností HOYA máme halu přesně na míru dle našich definic, jež perfektně splňuje všechny požadavky pro distribuci léků a léčivých přípravků. Máme zde distribuční sklad i dostatek paletových míst pro 3PL pharma logistiku a kapacity jak v ambientních, tak v chlazených prostorech, včetně prostorů pro opiáty.“

Stanislav Palas, HOYA, říká: „S radostí jsme předali dokončenou stavbu moderní a prostorné skladové haly perspektivnímu nájemci, společnosti Alliance Healthcare, a přispěli tak k rozvoji obchodních aktivit v regionu.“

Hala je flexibilní a vybavená moderními technologiemi

Hala svou rozlohou umožňuje nájemci efektivně skladovat a spravovat zboží a manipulovat s jeho velkým objemem. Je vysoce flexibilní a vybavená moderními technologiemi. Její strategická poloha v průmyslové zóně Březhrad Hradec Králové v blízkosti hlavních dopravních tepen je výhodná jak pro přepravu, tak pro distribuci zboží. Pro společnost HOYA, která se specializuje na výstavbu moderních průmyslových a komerčních objektů, je dalším úspěšným projektem.