CTP připravuje pro společnost ViaPharma zázemí v CTParku Brno Líšeň, disponující rozlohou téměř 16.000 metrů čtverečních, a v CTParku Ostrava Poruba s rozlohou přes 11.000 metrů čtverečních. Nový sklad pro ViaPharmu bude již čtvrtým farmaceutickým skladem v Ostravě pod hlavičkou developera CTP. Ten už vybudoval tento typ prostor pro UPS Healthcare v CTParku Ostrava Poruba a v CTParku Ostrava, kde si pronajímá farmaceutický sklad také firma Alliance Healthcare.

„Farmaceutické sklady vždy vyžadují řadu speciálních úprav, se kterými máme v portfoliu CTP už bohaté zkušenosti. Dokládá to i tato skvělá spolupráce se společností ViaPharma, se kterou jsme po Rumunsku uzavřeli package deal rovnou ve dvou českých lokalitách na 20 let dopředu. Opravdu si vážím, že ViaPharma patří do naší klientské rodiny a že můžeme společně růst napříč celou sítí CTP,“ vyzdvihuje Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP pro Českou republiku.

Se společností ViaPharma developer navázal spolupráci již v roce 2020, kdy pro ni vybudoval největší farmaceutický sklad v Rumunsku o rozloze 35.000 metrů čtverečních, konkrétně v CTParku Mogosoaia. V následujících letech firma  rozšířila svou působnost do dalších dvou skladů v Rumunsku a nyní navázala s CTP spolupráci také v České republice. V obou nových českých lokalitách bude ViaPharma prostory využívat jako zázemí pro různé druhy léčiv, doplňky stravy, dermokosmetiku či produkty související s čistou domácností. Sortimentní skladba produktů vyžaduje specifické úpravy skladů, ve kterých musí být dělené prostory pro různé sekce vyžadující speciální teplotní skladování, tedy zóny s chlazením, s kontrolovanou teplotou a vlhkostí. Samozřejmostí je také vysoká míra udržitelnosti obou skladů dle požadavků certifikace BREEAM.

„Silné ekonomické zázemí střední a východní Evropy podpořilo expanzi našeho podnikání a věříme, že tomu tak bude i v příštích letech. Spolupráce s CTP si ceníme, protože staví energeticky efektivní logistické nemovitosti podle našich potřeb a poté je nadále dlouhodobě vlastní a spravuje. Vytváří to trvalý vztah mezi pronajímatelem a nájemcem a CTP tak do hloubky rozumí našim požadavkům, což je neocenitelné, vzhledem k tomu, že rozšiřujeme svou působnost napříč Evropou,“ komentuje spolupráci Jan Žák, generální ředitel společnosti ViaPharma.

ViaPharma působí na českém trhu od roku 2013 a v současné době patří mezi největší tuzemské distributory léčivých přípravků. Kromě toho, že jejím hlavním odběratelem je síť lékáren Dr. Max, dodává farmaceutika také do nemocnic, reprodukčních klinik, hospiců a domovů pro seniory. Právě díky skladům s nejmodernějším technologickým vybavením poskytují lékárnám a nemocnicím kompletní dodavatelský servis.

CTPark Brno Líšeň vybudovala CTP v prostorech bývalého areálu Zetor a jde o městský průmyslově-obchodní park, který se bude po dokončení aktuální fáze rozkládat na více než 160.000 metrů čtverečních. Výrobně-logistický CTPark Ostrava Poruba se rozkládá na zastavěné ploše 88.000 metrů čtverečních, přičemž developer plánuje další výstavbu. Celý park by měl být dokončen nejpozději v polovině roku 2024.