V oblasti průmyslových parků a realit není společnost Panattoni Europe v našem regionu neznámá. Naopak v Polsku se jí podíl odhaduje na přibližně 50%, v Čechách se velké oblibě těší zejména Panattoni Park Prague Airport II. Investice však realizovala firma i na našem území. Panattoni Europe, jak developer industriálních prostorů v Evropě, rozšířila například prostory sousedící s automobilkou PSA Peugeot-Citroen v Trnavě.

Nové aktivity. V rámci aktuálních možností slovenského trhu v něm vidí developer silný potenciál, a tak chce své plány realizovat i nadále. Tentokrát již pod hlavičkou samostatné akvizice. Za obchodní aktivity se stal odpovědným manažerem Erik Ivanićko. “Společnost Panattoni Europe je ve střední Evropě významným hráčem na developerském trhu. Příklady ze sousedních zemí jsou toho jasným důkazem. Naše aktivity na Slovensku se začaly již před několika lety a jsem velmi rád, že v nich můžeme naplno pokračovat. Nová funkce je pro mě velkou výzvou, ke které však přistupuji maximálně zodpovědně a pokorně. Těším se na naše nejbližší aktivity a plány, které co chvíli představíme odborné i široké veřejnosti,” prozradil nový Development Manager.

Potenciál Slovenska a Čech je podle Erika Ivanićko ukrytý zejména ve strategické poloze obou zemí. Panattoni Europe tak bude nadále realizovat hlavně výstavbu průmyslových parků a dalších industriálních prostor.

“Když jsme před 12 lety vstoupili do České republiky, zdálo se, že nemáme šanci se výrazněji prosadit, protože nastoupila hospodářská krize a nejlukrativnější lokality si už rozebrali velký hráči. Přesto se nám podařilo nalézt díru na trhu a nakonec jsme to dotáhli až na nejaktivnějšího průmyslového developera v republice. A stejné ambice máme nyní na Slovensku, ” uvádí Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Zdroj/foto: www.retrend.cz / Panattoni Czech Republic Development s.r.o./Titulní foto – Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro CZ a SK