Ostravský průmyslový areál Industrial area NP, který je příkladem úspěšné revitalizace brownfieldové plochy, získal dalšího nájemce – českou společnost Zásilkovna. „Důležitou roli hrála strategická a atraktivní poloha našeho průmyslového areálu a výborné napojení na páteřní komunikace,“ říká Jan Hasík, jednatel společnosti Industrial area NP.

Depo slouží jako přepravní uzel pro distribuci zásilek

Společnost Zásilkovna zde využívá na ploše 4100 m2 nové depo, které slouží jako přepravní uzel pro distribuci zásilek nejen pro celý Moravskoslezský kraj, ale i pro Polsko a další státy. Ostravské depo sloužící pro podání a výdej zásilek je jedno ze 14 dep, které společnost Zásilkovna v tuzemsku provozuje.

„Budováním nových dep a jejich modernizací reagujeme na náš dlouhodobě výrazný růst v desítkách procent ročně a ambiciózní cíle pro nejbližší roky. Ostrava je pro nás jedna z klíčových a strategických lokalit a nové moderní depo nám výrazně pomůže pružně reagovat na svoz zásilek. V letošním roce plánujeme v České republice otevřít čtyři nová depa, celkově jich na konci roku budeme mít již 18,“ komentuje Jan Čižmar, COO Zásilkovny.

„Nový objekt jsme nejdříve stavěli spekulativně bez konkrétního nájemníka, ale v průběhu realizace jsme prostory přizpůsobovali přepravní společnosti tak, abychom nabídli prostor v nejvyšší kvalitě a připravený na míru podle jejich konkrétních požadavků,“ říká Tomáš Hess, obchodní ředitel společnosti HSF System, která výstavu logistického centra realizovala jako generální dodavatel.

Průmyslová zóna Industrial NP v Ostravě-Porubě má celkovou rozlohu 30 000 m2. V současné době využívají nájemci výrobní a skladovací prostory na rozloze přibližně 16 000 m2. Mezi nájemce patří také logistická společnost TNT Express Worldwide.