„První projekt Panattoni v Ostravě vnímám jako velkou zodpovědnost. Místní ekonomika již schytala mnoho ran a po těch strukturálních letos přišla ještě rána covidová. Věřím, že budoucí uživatelé ocení kromě blízkosti mezinárodního letiště i plánované napojení na kapacitní železniční vlečku přímo v areálu, a že Panattoni Park Ostrava Airport přinese regionu další pozitivní impulz. V neposlední řadě je samotná výstavba a vybavení budov příležitostí pro řadu subdodavatelských společností z Ostravska,“ řekl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro Českou republiku a Slovensko.

Panattoni Park Ostrava Airport vynikne mimořádně kvalitní a různorodou dopravní infrastrukturou. Využije synergií mezinárodního letiště, silničních tahů D1, D56 a I/58 a výhledově také železniční dopravy. Díky připravovanému kontejnerovému železničnímu terminálu vznikne v lokalitě tzv. multimodální komplex, který nabídne jedinečné logistické kapacity a možnosti.

Projekt dále v souladu s dlouhodobou Panattoni strategií Go Earthwise vytvoří ekologicky a občansky příznivé prostředí. Areál bude navržen tak, aby jeho provoz minimalizoval dopady na životní prostředí včetně tzv. uhlíkové stopy a prospěl místní komunitě. Jde o unikátní koncept, který kombinuje občansky využitelné prostředí a supermoderní průmyslovou zónu.

Zdroj:// LogisWeb