„Těší nás pozitivní vývoj našeho podnikání v oblasti e-commerce. V rámci restrukturalizace naší logistické sítě pokračujeme také v expanzi v Chebu. Chceme to využít především k lepšímu dosahu na rostoucí počet zákazníků, kteří mají zájem o kávu a spotřební zboží. Rádi bychom poděkovali společnostem Accolade / Panattoni a všem místním úřadům a partnerům za spolupráci založenou na dobrém partnerství při předchozím a věřím i budoucím rozvoji tohoto důležitého místa v naší logistické síti," říká Dr. Jens Köppen, CFO a člen představenstva odpovědný za Služby a Finance ve společnosti Tchibo Německo.

 

„Tchibo a Cheb k sobě patří a já jsem nesmírně rád, že se náš nájemce v této lokalitě neustále rozvíjí a pomáhá tak celému Karlovarskému kraji v přeměně z uhelného regionu do regionu s moderní ekonomikou. Tchibo je ve svém segmentu lídrem udržitelného rozvoje jak ze stránky byznysu, tak v odpovědném chování vůči světu kolem nás. Proto mě těší, že nová hala bude vzorem moderní infrastruktury pro podnikání. Přeci jen je nutné si uvědomit, že právě moderní segmenty jako logistika a e-commerce mohou přispět k modernizaci byznysu nejen v kraji, ale také v celé střední Evropě,“ komentuje Milan Kratina, CEO Accolade.

 

Distribuční centrum společnosti Tchibo v Chebu slouží ke skladování, vychystávání a rozesílání zboží, které si objednali zákazníci na internetu. Díky poslednímu rozšíření bude budova disponovat velkorysou kapacitou více než 50 000 paletových míst a měla by tedy obstát i v období nejtvrdších lockdownů či ve špičce před vánočními svátky. Hala zásobuje nejen český trh, ale také slovenský, polský, maďarský, rakouský, švýcarský a jihoněmecký.

 

„Nejnovější část budovy společnosti Tchibo vynikne řadou ekologických prvků, které na českém trhu logistických nemovitostí nejsou úplně běžné. Kromě moderních venkovních žaluzií a nabíjecích stanic pro elektromobily chystáme například na parkoviště místo klasické zámkové dlažby speciální zatravňovací rošty s funkcí zachytávání ropných látek, nebo nízkoemisní a vysoce účinné vytápění haly. I díky těmto parametrům bude nová hala aspirovat na ohodnocení „Excellent“ v rámci prestižní ekologické certifikace BREEAM New Construction dle nejnovějších standardů,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko. Také stávající provoz Tchibo prochází procesem certifikace BREEAM In Use v úrovni Excellent, který pomůže budovu přizpůsobit novým udržitelným standardům.

 

Distribuční centrum Tchibo provozuje logistická společnost DHL. „Od převzetí provozu distribučního centra Tchibo v průmyslové zóně v Chebu se nám podařilo zajistit špičkovou kvalitu služeb a podpořili jsme prosperující e-shop s kávou, kávovými výrobky, ale také s oděvy a dalším spotřebním zbožím. Jsem přesvědčen, že díky pokročilým technologiím, doplňkovým službám a rozsáhlému know-how jsme silným partnerem v dalším růstu a rozšiřování společnosti Tchibo. Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme partnerem společnosti Tchibo a že je můžeme podporovat v obchodním růstu vedoucímu k dalšímu rozšíření skladu,“ dodal Filip Budík, výkonný ředitel, DHL Supply Chain Česká republika.

Chebská průmyslová zóna aktuálně zabírá cca 165 000 m2 a celkový počet zaměstnanců již překročil 3 000. Díky rychlému příchodu nových investorů v posledních letech se chebský park stal jedním z největších a nejatraktivnějších industriálních parků ve střední Evropě.

O Accolade Holding, a.s.

Accolade Holding, a.s. poskytuje prvotřídní infrastrukturu pro podnikání v Evropě. Nejčastěji pro nájemce světových značek z oblastí e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky. V České republice, Polsku, Německu a na Slovensku vlastní síť 29 industriálních parků s certifikací BREEAM zaručující udržitelný a šetrný přístup k životnímu prostředí. Do budoucna plánuje vybudovat polygon pro vývoj a certifikaci vozidel s autonomním řízením. Za více než devět let existence vytvořila společnost portfolio komerčních nemovitostí o rozloze přesahující 1,8 mil. m² v hodnotě téměř 1,219 mld. EUR. Neinvestuje pouze do výstavby nových projektů, ale také do revitalizace zanedbaných brownfieldů. V roce 2020 vzrostl jejich podíl v našem portfoliu na 37 %. Celková plocha obnovených lokalit je cca 670 000 m2. V roce 2014 založila skupina fond prvotřídních průmyslových nemovitostí Accolade Fund Sicav, do kterého mohou investovat kvalifikovaní investoři a podílet se tak na rozvoji moderního průmyslu. V roce 2017 koupila skupina provozovatele druhého nejfrekventovanějšího letiště v České republice, Brno-Tuřany. Dynamický růst a udržitelný rozvoj jsou pro Accolade prioritou. I díky tomu se skupina v roce 2019 stala nejrychleji rostoucí firmou v České republice dle prestižního žebříčku Financial Times. Za investice do nových environmentálních řešení v oboru průmyslových nemovitostí byla společnost v roce 2020 oceněna certifikací udržitelnosti BREEAM úrovně „Outstanding“. Budova v revitalizovaném areálu chebských strojíren se tak s rekordním skóre stala nejekologičtější industriální budovou na světě. Do budoucna plánuje Accolade vybudovat polygon pro vývoj a certifikaci vozidel s autonomním řízením, který bude sloužit jako centrum výzkumu a vývoje, kde budou působit ty největší kapacity z oboru. Skupina dlouhodobě podporuje dobročinné projekty a organizace. Vedle podpory hendikepovaným investuje do kultury, sportu, vědy i vzdělání. V lokalitách, kde působí, spolupracuje s městskými samosprávami a podporuje občanskou vybavenost a místní rozvoj. Cílem Accolade je být odpovědným partnerem, dobrým sousedem a celkově vytvářet z regionů, kde skupina působí, lepší místo pro život. Accolade klade důraz také na vytváření vhodných pracovních podmínek, podporu rovných příležitostí a zaměstnance motivuje a podporuje v osobním rozvoji. Více na www.accolade.eu. Data k 1. 10. 2020.

O Panattoni Development Company

Panattoni Development Company je jednou z největších světových developerských společností v soukromých rukách a má v Severní Americe a Evropě 28 poboček, kde pracuje přes 400 zaměstnanců. Od zahájení činnosti ve střední Evropě v roce 2005 společnost dokončila dohromady přes 10 milionu m2 moderních průmyslových prostor v Polsku, České republice, Slovensku, Německu, a Velké Británii. Nabízí průmyslové, skladové i kancelářské plochy. Specializuje se na stavby na klíč (BTS build-to-suit), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. V současnosti je v procesu výstavby přes 1,7 milionů m2 průmyslových ploch.  Panattoni obhájila již po čtvrté za sebou pozici lídra evropského industriálního trhu. Mezi klíčové klienty patří společnosti jako Amazon, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros a Tesco. Kromě České republiky má Panattoni kanceláře také v Polsku, Velké Británii, Lucembursku, Německu, Španělsku, Nizozemí a na Slovensku.