Logistické centrum v Boru u Tachova, jehož budovu ve svém areálu postavil průmyslový developer CTP, využívá mimo jiné pokročilá automatizační řešení. „Nové fulfillment centrum v České republice dokonale doplňuje naši stávající logistickou infrastrukturu a posouvá ji na vyšší úroveň. Díky spolupráci s naším spolehlivým partnerem GXO získáváme přístup k technologiím a automatizačním řešením šitým na míru, což nám umožňuje rychleji a individuálněji reagovat na různé regionální potřeby spotřebitelů. Tímto způsobem vylepšujeme naši nabídku pro majitele domácích mazlíčků a důsledně činíme další krok vpřed na naší cestě za vytvořením nejlepší a nejpohodlnější destinace pro majitele domácích mazlíčků v Evropě. V konečném důsledku posouváme naši logistickou síť do budoucnosti definované inovacemi a pevným závazkem k hodnotám zaměřeným na zákazníka,“ říká Joost Bous, provozní ředitel společnosti zooplus, která je významným evropským online prodejcem pro segment pet food.

Richard Cawston, prezident společnosti GXO pro Evropu, dodává: „Jsme rádi, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností zooplus v Evropě. Od roku 2018 pomáháme společnosti zooplus snižovat náklady na dodávky na Pyrenejském poloostrově. Díky našemu novému centru v Boru, vybavenému špičkovou technologií, máme všechny předpoklady pro to, abychom podpořili růst společnosti zooplus v celé Evropě a zlepšili přístup na hlavní trhy. Těšíme se, že budeme moci navázat na naše stabilní partnerství a neustále zlepšovat naše služby.“

Automatizovaný sklad společnosti GXO v Boru dokáže spravovat rozsáhlý sortiment 14.000 druhů krmiv a dalších produktů, vychystat téměř tři desítky zásilek za minutu a expedovat přes 200.000 zákaznických zásilek týdně, čímž efektivně pokryje rostoucí poptávku zákazníků společnosti zooplus ve střední a západní Evropě.

V souvislosti s environmentálními, sociálními a etickými zásadami podnikání společností zooplus a GXO byl sklad v Boru vybudován v souladu se standardem BREEAM. Je vybaven LED osvětlením a fotovoltaickými panely pro zvýšení energetické soběstačnosti. Ohleduplnost k životnímu prostředí se projevuje i v omezení a v některých případech i vyloučení papírové a plastové výplně balíků. V logistickém centru se používají automatické stroje na snižování výšky téměř 99 % vyrobených kartonů, což nejen zmenšuje rozměry balíčků, ale také zvyšuje efektivitu přeprav a zároveň omezuje emise CO2. Kromě toho centrum podporuje udržitelnost tím, že využívá inteligentní systém nabíjení baterií a pokročilé procesy řazení do front při odebírání baterií, čímž snižuje celkový počet baterií potřebných pro manipulaci s materiálem.

Distribuční centrum v Boru zaměstnává zhruba 200 lidí. Díky využití pokročilé automatizace sklad nejen zrychluje pracovní procesy, ale funguje také jako vhodné prostředí pro zaměstnance díky implementaci ergonomických řešení. Prostřednictvím darovaných produktů zooplus jsou podporovány také místní zvířecí útulky.