Nový logistický park vzniká pouhých 17 kilometrů od centra Ostravy, třetího největšího města v České republice. Bude mít přímé dálniční spojení do Opavy, Brna a sousedního Polska. „Místo, kde bude park postaven, má vysokou hustotu obyvatelstva a přístup k velké a kvalifikované pracovní síle. Kromě toho se park bude nacházet v blízkosti Technické univerzity Ostrava a je jen 20 minut jízdy od mezinárodního letiště v Ostravě. Bude se proto ideálně hodit pro skladování a lehký průmysl, “říká David Chládek, stavební ředitel CTP v České republice. Společnost v současné době jedná s prvními potenciálními nájemci parku.

CTP má dlouholeté zkušenosti na severní Moravě a v samotné Ostravě. Známým příkladem rozvoje CTP v regionu je výšková budova IQ Ostrava poblíž centra Ostravy, kde sídlí ústředí Tieto. CTP již 16 let spravuje také ctPark Ostrava, který je domovem 75 společností a zaměstnává více než 7 600 zaměstnanců. Mezi nájemníky patří Brembo, výrobce vysoce výkonných brzd pro vozidla a motocykly, sdílené servisní středisko Moneta Money Bank a německý výrobce automobilových dílů Continental. Mezi další nájemce patří ABB, švédsko-švýcarský dodavatel digitální technologie pro průmysl, a automobilový výrobce Hyundai. ctPark Ostrava ilustruje, jak parky přispívají k prosperitě regionu a CTP do projektu investovala více než 7,5 miliardy Kč.

Stejně jako ostatní ctParks nabízí první ostravský ctPark různé kategorie budov v závislosti na požadavcích nájemce a jejich typu podnikání: zařízení se pohybuje od 450 m2 pro malé společnosti až do 3 000 m2 pro rostoucí firmy a haly začínající na 3 000 m2 pro globální korporace. Společnosti mají také možnost nechat si postavit větší budovy na míru. Prémiové průmyslové budovy zajišťují uživatelům vysoký standard a certifikace BREEAM zaručuje energetickou účinnost. Park poskytuje uživatelům několik dalších služeb, jako jsou jídelny a kavárny. CTP také zprostředkoává dostatek zeleně na svých plochách. V některýchlogistických  parcích, jako je Brno nebo Bor, v okrese Tachov, společnost staví ubytovací zařízení pro zaměstnance nájemců. Nejvyšší kvalita budovy a vysoký ekologický standard budou samozřejmě v ctParku Ostrava Poruba zprostředkováný.

CTP Invest bere dopad svých činností na životní prostředí velmi vážně. Jejím cílem je dosáhnout provozní uhlíkové neutrality do roku 2023. Společnost modernizuje vlastnosti, které již vybudovala, a vytváří nové, vysoce kvalitní. Všechny jsou postupně certifikovány podle standardů BREEAM nebo WELL. V současné době CTP Invest vyvíjí také několik dalších aktivit zaměřených na udržitelné řízení. Společnost investovala do nákupu a výsadby jednoho milionu metrů čtverečních lesa poblíž Mladé Boleslavi. Plán CTP je vysadit 1 m2 lesa na každý čtvereční metr zastavěné plochy. V blízké budoucnosti má CTP v úmyslu instalovat ve svých parcích střešní fotovoltaické elektrárny s cílem generovat na svém vrcholu (MWp) více než 20 megawattů. Ve vzdálenější budoucnosti bude ambice dosahovat 250 MWp.

 

Zdroj:// Property Forum Industrial.