Ahoj Lukáši! Jak jste se dostal k práci v PropTechu?

Vždy jsem měl zájem o skvělý design interiéru. Během mých univerzitních let jsem spoluzaložil společnost zabývající se designem interiérů a ve výsledku jsem narazil na různé realitní firmy a na různé výzvy, kterým čelily. V tomto kontextu jsem se zpočátku seznámil s budoucími andělskými investrory Spaceflow, kteří byli aktivní v sektoru designu a výstavby. Společně jsme odhalili skutečnou povahu nedigitalizovaných nemovitostí, které se rychle staly základem mise Spaceflow. Okamžitě jsem se nadchl a rozhodl jsem se pokračovat ve své podnikatelské stránce.

Jaký problém řešíte pomocí Spaceflow?

Spaceflow byl vytvořen, aby byly budovy chytřejší a více orientované na komunitu. Prostřednictvím naší mobilní aplikace a programu zapojení komunity nabízíme jediné propojení spojující služby budovy, vybavení, funkce inteligentních budov a komunitu na jednom místě. Hlavní prioritou pronajímatelů je minimalizace prázdného prostoru při současném zvýšení hodnoty aktiv. Spaceflow řeší tento problém prostřednictvím posílení loajality nájemců pomocí přizpůsobeného programování a vylepšeného komfortu nájemců. Účinně to zvyšuje spokojenost a udržení nájemců. Kromě toho pomáháme našim klientům spravovat hodnotu jejich prostoru poskytováním dat pro přesnější rozhodování, umožňováním dalších výnosů ze všech transakcí poskytováním jejich budovy jako služby pro nájemce.

Jak je Spaceflow financován?

Jsme v počáteční fázi. V loňském roce Spaceflow získal 1,8 milionu dolarů v kole vedeném společností Credo Ventures za účasti Day One Capital a UP21.

Jaká je růstová strategie Spaceflow?

V současné době má Spaceflow největší počet nasazených projektů v Evropě ze všech společností poskytujících komfort nájemcům. V loňském roce se k naší misi připojili velcí hráči, jako jsou Allianz a Erste, což vedlo k zahájení projektů o rozloze 3 miliony metrů čtverečních. Naší strategií je zavést naše řešení do celých portfolií, nikoli do jednotlivých budov, což je současný tržní standard. V roce 2020 se zaměřujeme na rezidenční trh, kde je nasazení rychlé.

Jakou taktiku jste testovali pro růst své uživatelské základny a příjmů? Co bylo nejúčinnější?

Skutečně jde o vytvoření týmu, který pracuje společně s našimi klienty. Podpora spuštění, zapojení a školení z naší spolupráce v komunitě je zásadní výhodou Spaceflow - s každým klientem jsme v tom společně dlouhodobě. Pro naše uživatele kombinujeme správný podíl integrací inteligentních budov, které zjednodušují každodenní život, jako jsou přístupové systémy a včasný obsah od správy nemovitostí i od našeho týmu pro zapojení komunity.

Co bylo nejtěžší na budování, růstu nebo zpeněžování Spaceflow?

Platformy pro nájemce zastřešují různé technologie. Jednou z našich největších překážek je integrace budov a ekosystémů v rámci Spaceflow do takové míry, že se stávají nezbytností pro každodenní efektivitu a úspěch pro naše klienty a každodenním nástrojem pro naše uživatele. Kromě toho, probíhající pandemie představuje výzvu pro všechna průmyslová odvětví a přináší na trh nejistotu, ale stejně tak příležitost k narušení a diferenciaci pro pronajímatele, aby skutečně vynikli.

Jaké poznatky o nemovitostech a technologiích jste si uvědomili při budování Spaceflow?

Ve společnosti Spaceflow se zaměřujeme na transformaci trhu a jeho nabídku nájemcům. Jedná se o desetiletý proces, od vzdělávání až po implementaci a konečně standardní praxi. Proptech je mimořádně roztříštěné pole a musíme se na něj vždy dívat z pohledu celého ekosystému - nyní chápeme, že klíčem k úspěchu je plně integrované řešení a být co nejotevřenější. Ve velmi rušivé době, jako je tato, je zajímavé sledovat, jak se naše společnost vedle mnoha dalších přizpůsobuje novým požadavkům, potřebám a přáním. Neustále pracujeme na tom, abychom našim nájemcům zajistili bezpečné prostředí s bezkontaktními přístupovými systémy, okamžitými oznámeními a dalšími. Nakonec se silně vztahuji k tomu, co ve vašem rozhovoru vyjádřila Rebeca Perez: „Nejde jen o zavedení a poskytnutí této technologie, ale také o to, aby se zákazníci naučili, jak ji používat, a integrovali ji jako organickou součást jejich každodenního života. “

Kde můžeme zjistit více o Spaceflow a spojit se s vámi?

Najdete mě na LinkedIn nebo na Spaceflow.io.

Zdroj:// Building Proptech