„Spolupráce s DHL Express a využití jejich služby GoGreen Plus nám pomáhá dosahovat našich cílů v udržitelnosti a snižovat naši uhlíkovou stopu. Díky tomuto partnerství jsme schopni efektivně a odpovědně řídit naše logistické operace, což nám umožňuje soustředit se na naši hlavní misi – vývoj inteligentních řešení pro řízení energie,“ říká Petr Picek, strategic sourcing & supply chain manager společnosti ComAp.

DHL Express se zaměřuje na snižování svých emisí skleníkových plynů prostřednictvím udržitelného leteckého paliva SAF, optimalizaci logistických procesů pro efektivnější využití zdrojů a využití čistších a šetrnějších zdrojů energie, jako jsou elektrická vozidla nebo elektrokola. To je v souladu s cíli DHL Group dosáhnout nulových emisí do roku 2050, připomíná společnost ve svojí tiskové zprávě.

Svým zákazníkům nabízí službu GoGreen Plus, specializované řešení, které pomáhá podnikům snižovat emise uhlíku ve Scope 3 (jde o emise kategorie 3, tedy takové, které vznikají ze zdrojů, jež podniky přímo nekontrolují), a to díky odesílání zásilek při využití SAF. DHL Express k této službě poskytuje detailní reporting a následně i certifikát, kterým se firmy mohou prokázat zákazníkům, investorům a dalším zainteresovaným stranám.

Využití ekologického leteckého SAF při transportu zboží nabízí svým zákazníků řada logistických a přepravních společností, na našich stránkách jsme referovali například o řešeních a nabídkách společností Dachser, DB Schenker nebo Kuehne+Nagel.