„Jednou ze základních součástí strategie našeho třetího fondu je výstavba nových výrobních a logistických parků. Reagujeme tak na relativní nedostatek kvalitních a cenově dostupných, dokončených parků. Naše schopnost realizovat novou výstavbu vlastním týmem a v rámci investičního fondu nás výrazně odlišuje od konkurence. Přičemž se v žádném případě nejedná o spekulativní výstavbu. První dvě fáze parku mají již svého budoucího nájemce, společnost DB Schenker, která je špičkovou společností v oblasti logistiky. Zejména v této době vysoce hodnotíme kredibilitu a velmi silné zázemí klíčového nájemce v tomto novém parku. Je zároveň velmi důležité, že budoucí nájemce se zavázal podepsat opravdu dlouholetou nájemní smlouvu. Nastěhování nájemce do prvních dvou fází parku bychom rádi stihli do konce tohoto roku,“ uvedl Lubor Svoboda, spoluzakladatel skupiny ARETE.

Novým nájemcem v logistickém areálu ve Valašském Meziříčí bude mezinárodní logistická společnost DB Schenker, která bude v jedné hale provozovat distribuční centrum pro významného výrobce kávy. Z tohoto centra bude DB Schenker zásobovat výrobu vstupním materiálem, a také skladovat hotové výrobky. Druhá hala bude připravena pro nové logistické projekty v regionu, a také pro možné další rozšíření klíčového nájemce. „Velmi rádi jsme využili příležitosti přiblížit se s logistikou ještě blíže k našemu zákazníkovi a lépe tak vyhovět jeho potřebám. Nový terminál má potenciál pro rozvoj dalších projektů a pracovních příležitostí v regionu,“ hodnotí jeho výhody Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

„Moderní logistický areál, který splňuje nejnovější environmentální podmínky a standardy v oblasti dlouhodobé udržitelnosti celého projektu, nabídne celkem 21.000 m2 prémiových nájemních ploch. V rámci výstavby budou také zbudovány obnovitelné zdroje energie a samozřejmostí bude také certifikace BREEAM celého parku. Pro nájemce jsou významné také další komponenty ESG strategie, přičemž celý park bude plně v souladu s požadovanými standardy. Projekt bude také realizován již v rámci ARETE-ESG politiky, která bude oficiálně představena ve druhém kvartálu tohoto roku,“ upřesňuje Robert Ides, druhý spoluzakladatel skupiny ARETE a pokračuje: „Z pohledu celého portfolia posilujeme pozici v segmentu logistiky, a to prostřednictvím jednoho z nejkvalitnějších nájemců na trhu.“