Yusen zde pro společnost Mondi zajištuje komplexní skladovací služby, zahrnující mj. vykládky materiálu přicházejícího z výrobního závodu ve Štětí, interní manipulaci i nakládky k cílovým zákazníkům.

Kromě skladových procesů Yusen pro partnera Mondi zabezpečuje i kyvadlové přepravy mezi výrobním závodem a skladem. Při dokončení náběhové křivky bude denní objem činit zhruba 500 tun materiálu převezeného z výrobního závodu do skladu a stejný objem bude v pracovní dny činit i denní expedice k zákazníkům společnosti Mondi.

Manipulace s papírovými rolemi elektrickým VZV s hydraulickými kleštěmi

Budova skladu s celkovou plochou 15.000 m² zahrnuje 300 m² kancelářských prostor a zázemí pro zaměstnance, 24 vykládkových doků a 2 drive-in doky. O operativu skladu se bude starat 20 zaměstnanců s provozem i o víkendech a svátcích. Celá plocha skladu je využita pro blokové skladování materiálu ve stozích rolí uložených až do výšky 6 metrů. Role jsou manipulovány technikou k tomu uzpůsobenou, konkrétně jde o čelní elektrické vozíky s přídavným zařízením – hydraulickými kleštěmi. Při jednom přesunu je možné odvézt 2 role až do celkové hmotnosti 2,6 tuny. Veškeré přesuny materiálu jsou monitorovány pomocí skenerů zajišťujících online komunikaci se skladovým systémem společnosti Yusen – Scale. Tento systém umožňuje širokou škálu konfigurací přinášejících efektivitu v uložení materiálu i skladových operacích, kromě toho nabízí i přehlednou vizualizaci dat, poskytující okamžitý náhled na operativní KPI.

Hynek Staněk, Managing Director Yusen Logistics (Czech), k zahájení spolupráce s Mondi uvádí: „Pro naši společnost jde o zásadní krok v dalším rozvoji, o to zavazující, že začínáme novou spolupráci s tak významnou společností jako je Mondi. Do tohoto partnerství chceme přinést svoje dlouholeté znalosti a zkušenosti na poli logistiky, s cílem zlepšit logistické toky zákazníka a podílet se tak na jeho dalším růstu.“

Společnost Mondi Štětí je největším výrobcem kraftového papíru a buničiny v České republice a jedním z největších hráčů v tomto oboru v Evropě. Ve Štětí poblíž Lovosic vyrábí udržitelné papírové materiály jako např.: pytlový papír, strojově hlazený papír nebo papír s příměsí recyklátu. „Vizí Mondi je přispívat k lepšímu světu. Vyrábíme inovativní obalová řešení na bázi papíru, který je trvale udržitelným materiálem současnosti i budoucnosti. Při jejím naplňování se proto snažíme nepřetržitě modernizovat a hledat efektivnější řešení a postupy. Otevření nového skladu s moderním vybavením i službami je jedním z těchto kroků. Umožní nám dále rozšířit výrobu a udělat významný krok na cestě k dlouhodobě udržitelnému systému nejen výroby, ale i logistických služeb a celého dodavatelského řetězce,“ říká Ilona Lipovská, Supply Chain Manager. A dodává: „Máme radost, že jsme uzavřeli spolupráci s partnerem, který je v oboru logistických řešení a služeb uznáván jako průkopník. Zároveň rozumí našim potřebám, sdílí naši vizi a má kapacity a know-how, které potřebujeme k dosažení našich ambiciózních cílů. Věříme, že i tímto krokem našim zákazníkům nabídneme ještě lepší produkty a služby.“