„Bosal, stejně jako VGP, je rodinnou společností. Působí po století jako hlavní celosvětový dodavatel pro automobilový průmysl. Ústí nad Labem se svou průmyslovou tradicí považujeme za ideální místo pro rozšíření jejich byznysu, navíc je projekt umístěn pouhé 2 km od dálnice D8 propojující Prahu a Drážďany. Svojí expanzí do této lokality společnost vytvoří desítky pracovních míst a podpoří tak zaměstnanost v regionu,“ komentuje David Plzák, Country Manager VGP pro Českou republiku.

Společnost Bosal byla založena v roce 1923 v Nizozemsku. Od té doby se významně rozrostla a stala se jedním z předních inovátorů automobilového a energetického průmyslu. Aktuálně disponuje 17 průmyslovými areály, 12 distribučními centry, 7 výzkumnými a vývojovými centry a 2 500 zaměstnanci po celém světě. Mezi hlavní produkty firmy se řadí systémy pro regulaci emisí pro osobní a užitková vozidla, střešní nosiče, systémy tažného zařízení a další díly pro automobilový průmysl.

Ve VGP Parku Ústí nad Labem City vzniknou na celkové ploše téměř 11 hektarů celkem 3 haly ve stupni zelené certifikace BREEAM Very Good s více než 52 000 m2 pronajímatelných ploch. V současné době zde již probíhají přípravné práce a aktuálně zbývá v hale „A“ k pronájmu 12 000 m2 volných ploch. Park je vzdálen pouhé 3 minuty jízdy od centra města a 5 minut chůze od vlakového nádraží. V těsné blízkosti se nachází i několik zastávek městské hromadné dopravy (autobusů a trolejbusů).  

Podpisem nájemní smlouvy se společností Bosal, můžeme v tomto parku ve zbývajících prostorách stále nabídnout ca 40 000 m2 moderních semi-industriálních a logistických prostor, které jsou ve výstavbě nebo připravené k realizaci s možností instalace fotovoltaických panelů na střechách hal,“ dodává Ondřej Titz, komerční ředitel pro Českou republiku.