Město Ústí nad Labem má bohatou průmyslovou historii a dostatek kvalifikovaných pracovníků, což ho činí atraktivním pro podnikání v oblasti logistiky i průmyslu. Vzhledem k blízkosti ke koncovým zákazníkům, navíc pouhé 2 km od dálnice D8, která spojuje Prahu a Drážďany, se VGP Park Ústí nad Labem City hodí obzvláště pro logistiku poslední míle. Expanze firem do této oblasti vytvoří desítky nových pracovních míst, což přispěje k zaměstnanosti a ekonomickému růstu v regionu.

Česká společnost RTR-TRANSPORT A LOGISTIKA byla založena v roce 1991 s cílem poskytovat komplexní logistické služby. Za tím účelem využívá vlastní flotilou nákladních vozidel. Firmu tvoří více jak 100 zaměstnanců.

„Hala ve VGP Parku Ústí nad Labem City podstatně zvýší objem naší nabídky logistických služeb v rámci regionu Ústí n/L, kde již dlouhodobě provozujeme logistické centrum v městské části Krásné Březno. Nové prostory, realizované ve stupni zelené certifikace BREEAM, nám s využitím moderních technologií umožní poskytovat vysoce efektivní a udržitelné logistické operace pro všechny naše klienty. Těší nás, že tuto novou halu pro nás buduje právě developer VGP, se kterým spolupracujeme již 20 let,“ komentuje Pavel Kříž, jednatel RTR-TRANSPORT A LOGISTIKA s.r.o.

Ve VGP Parku Ústí nad Labem City, který je postupně budován na brownfieldu nedaleko centra města, vznikají na celkové ploše téměř 11 hektarů celkem 3 haly v minimálním stupni zelené certifikace BREEAM Very Good a s více než 52 000 m2 pronajímatelných ploch. V současné době je dokončená a plně obsazená hala „A“ společnostmi Exyte Technology a Bosal Aftermarket Europe. Ve výstavbě jsou souběžně haly B a C, které nabídnou více než 29 000 m2 pronajímatelných ploch. Park je vzdálen pouhé 3 minuty jízdy od centra města a 5 minut chůze od vlakového nádraží. V těsné blízkosti se nachází i několik zastávek městské hromadné dopravy (autobusů a trolejbusů). Budova bude mít části fasády osázené zelení. V rámci parku byla zrealizována retenční nádrž udržující stálou hladinu vody, doplněnou o hmyzí hotel.