Mezi zákazníky AAS Automotive patří jak tuzemští, tak i němečtí OEM zákazníci. Firma je nově vlastněna irskou společností Decotek Group, která ji vidí jako klíčového hráče v tomto výrobním odvětví automobilového průmyslu na středoevropském trhu.

Zakoupený areál má rozlohu více než osm tisíc metrů čtverečních. Zmíněný komplex výrobních, skladovacích a kancelářských prostor se může pochlubit nejnovějšími technickými specifikacemi. Zároveň má areál prostor pro další expanzi na ploše několika tisíc metrů čtverečních.

„Jsme rádi, že se nám podařilo transakci dokončit. Chtěl bych vyzdvihnout především strategickou polohu haly. Leží nedaleko dálnic D10 a D11, a navíc i v blízkosti pražského okruhu. Milovice jsou v dojezdové vzdálenosti jak Prahy, tak Mladé Boleslavi, Liberce nebo Drážďan, což z nich činí ideální lokalitu právě pro automobilový průmysl. Navíc v této oblasti je poptávka po průmyslových nemovitostech výrazně vyšší než nabídka. Významnou roli při akvizici hrál také bonitní prémiový nájemce. S firmou AAS Automotive jsme podepsali dlouhodobou nájemní smlouvu, kterou garantuje firma Decotek,“ komentuje transakci Robert Ides, spoluzakladatel skupiny Arete.

„Pro společnost Decotek Automotive se jedná o strategický projekt, který bude patřit k nejvýznamnějším v rámci středoevropského regionu. Jako původně irská firma máme ambici expandovat na nové trhy v regionu. Akvizice firmy AAS společností Decotek rozšíří nabídku produktů a služeb pro naše zákazníky ve střední a východní Evropě, včetně kompletní lokalizované servisní podpory. V souladu s našimi hlavními cíli v oblasti udržitelnosti na trhu bude tato lokalizovaná výroba minimalizovat logistiku a dopad na emise CO2 pro naše zákazníky v tomto regionu,“ říká Tom Hyland, generální ředitel společnosti Decotek Automotive.