„Pobočka v Brně zvýší naše provozní kapacity a umožní nám rozšířit nabídku služeb. Toto bude mít významný vliv na budoucí rozvoj naší sítě mezinárodní a vnitrostátní LCL přepravy a smluvní logistiky v regionu,“ říká Jiří Chládek, výkonný ředitel Röhlig Suus Logistics pro Českou a Slovenskou republiku s tím, že pozice Česka jako významného logistického centra neustále roste a země patří z hlediska exportu a obratu zboží k nejdůležitějším partnerům Polska.

Každý z nových logistických provozů Röhlig Suus Logistics splňuje vysoké ekologické standardy a má certifikaci BREEAM. Na střechách brněnského skladu budou instalovány fotovoltaické panely a speciální systém zachycování dešťové vody, který umožní její opětovné využití mj. pro účely péče o zeleň obklopující objekt. V areálu budou k dispozici nabíječky na elektromobily a firma zde bude používat také vysokozdvižné vozíky s lithium-iontovými bateriemi.

České zastoupení společnosti zaznamenalo v loňském roce nárůst tržeb o 56 %. Aktuální investice v tuzemsku umožní rozšířit portfolio o kompletní servis smluvní logistiky, zahrnující např. e-commerce služby, odbavování LCL a distribuci zásilek po ČR i do sousedních zemí. Brněnská pobočka vytvoří nová pracovní místa pro zhruba 30 zaměstnanců.