Dánská společnost Tefcold do průmyslově-obchodní čtvrti P3 Ostrava Central umístí kompletní zázemí – sklady, servis i kanceláře. Prostory primárně poslouží k uskladnění chladicího a mrazicího gastro vybavení, tepelných čerpadel a klimatizací nebo chladicí techniky využívané ve zdravotnictví a laboratořích. Mimo jiné zde bude možné najít i sklad náhradních dílů, servisní pracoviště a také showroom.

„Výměra plochy pronajaté společnosti Tefcold v hale L1 činí dohromady 8000 metrů čtverečních. Více než 87 % tvoří prostory pro skladování a zbylých 1000 metrů čtverečních jsou nadstandardní kanceláře na míru. Park je skvěle napojený nejen na místní komunikaci, ale i na síť městské hromadné dopravy,“ komentuje šéf developmentu P3 Logistics Parks pro Česko Aleš Zacha. Do budoucna se v areálu počítá i se zastávkami pro MHD a novou cyklostezkou, tudíž zaměstnanci nebudou mít problém se pohodlně dostat do práce.

„S tím, jak naše společnost roste, vznikla potřeba nového sídla. Hledali jsme takové, které nám umožní flexibilně operovat s dodávkami zboží, kde budeme moci vytvořit zázemí pro kvalitní servis a zároveň tam přestěhujeme veškerou administrativu i vedení společnosti. Park společnosti P3 v Ostravě nám nabízí možnost se usadit v moderních prostorách v lokalitě s velkým potenciálem. Umístění parku nám poskytuje značnou flexibilitu, co se týče dostupnosti, jak pro naše zaměstnance, tak pro naše klienty. Jsme rádi, že jsme našli vhodné místo a prostory nám byly přizpůsobeny na míru,“ říká Andrea Steckerová, ředitelka společnosti Tefcold CZ.

Transakci zprostředkoval Martin Nenička z realitně-poradenské společnosti 108 Agency, který k ní dodává: „Stejně jako na kvalitu prostor a atraktivní lokalitu myslí nájemci i na co nejlepší podmínky pro své zaměstnance. To je i případ společnosti Tefcold, která v areálu P3 v ostravských Vítkovicích propojila na vysoké úrovni kancelářské, servisní i skladové funkce. Jde vlastně o technologický showroom vytvořený nájemci na míru, což dále posunuje standard průmyslových nemovitostí.“

P3 Ostrava Central se bude nacházet na celkové ploše téměř 160 tisíc metrů čtverečních v Dolní oblasti Vítkovic. Průmyslově-obchodní areál bude tvořit 16 budov, které jsou navrženy s ohledem na životní prostředí a odpovídají certifikaci BREEAM Excellent. Brownfieldový projekt vzniká na 44 hektarech, které kdysi sloužily jako surovinová skládka. Nyní celá čtvrť, podle návrhu architekta Davida Kotka, doplní chybějící urbanistickou strukturu v návaznosti na okolní zástavbu i zeleň. Mezi „sousedy“ společnosti Tefcold bude patřit například Linde Material Handling Česká republika.