Na podzim developer úspěšně dokončil první halu s rozlohou přes 5000 metrů čtverečních. Moderní budovu s černým opláštěním si pronajala a do provozu převzala mezinárodní logistická společnost Geis.
V současné době developer staví druhou halu s rozlohou 7000 metrů čtverečních, kterou plánuje dokončit na jaře 2023. Část budovy je již zasmluvněna nájemcem, který zde bude skladovat lékárenské zboží. K dispozici jsou ještě další dvě jednotky vhodné pro skladování, logistiku či lehkou výrobu.

CTPark Hradec Králové se nachází v srdci širšího východočeského regionu s bohatou průmyslovou tradicí a téměř půl milionem obyvatel. Město Hradec Králové je regionálním centrem se značným vzdělanostním potenciálem a světově proslulými podniky. Díky strategické poloze park nabízí výbornou dopravní dostupnost do Prahy i sousedních států: Německa a Polska. V rámci spolupráce s městem vybudovala CTP u průmyslové zóny novou světelnou křižovatku napojenou na centrální systém města, která má přispět k vyšší plynulosti provozu na hlavním dopravním tahu.

CTBox pro rozvoj podnikání

Součástí areálu je také budova typu CTBox, která nabízí sedm jednotek ideálních pro rozvoj menšího nebo středního podnikání. CTBox v sobě kombinuje prostory pro skladování či lehkou výrobu, ale také pro showroom nebo retail. Zároveň však neomezuje růst klienta. Jednotky se totiž dají snadno propojovat a přizpůsobovat přáním svých nájemců. Zatímco pronajmout si lze prostory již od 400 metrů čtverečních, jejich maximální velikost je omezena pouze velikostí budovy. Firmy zde mají k dispozici moderní a kvalitní zázemí, které si mohou přizpůsobit svým potřebám. Zároveň jim tento areál nabízí výbornou dopravní dostupnost do města, takže zůstávají blízko svým zákazníkům.

Menší jednotky nabízí developer již řadu let v různých lokalitách po celé republice. Velký zájem o CTBoxy je v Brně, Ostravě a Plzni, kde jsou již dlouhodobě zavedené a plně obsazené. Nově tento typ jednotek společnost CTP vybudovala právě v Hradci Králové.

Udržitelnost parků dle nejvyšších standardů

Celý areál CTParku se vyznačuje využitím nejmodernějších technologií a konstrukčních řešení. V parku nechybí prvky pro efektivnější a úspornější využívání zdrojů jako systémy na zadržování dešťových vod, využívání šedých vod, bezvodé pisoáry, chytrá LED světla a mnoho dalších. CTP dlouhodobě dbá na udržitelnost parků a jejich vliv na životní prostředí, o čem svědčí i to, že má portfolio nemovitostí kompletně certifikováno v rámci ekologického standardu BREEAM.  Developer také klade velký důraz na přínos CTParků pro danou lokalitu. Kontinuálně investuje do okolí a projektů ve spolupráci s místními komunitami. CTPark bude plný zeleně včetně stromové aleje, k dispozici bude cyklostezka, přibudou nové zastávky MHD, přechody pro chodce a další prvky přispívající k lepší dostupnosti celého areálu i zlepšení okolní infrastruktury. Vedle toho společnost CTP v nedávné době vysadila spolu s městem tisíce nových stromů v městských lesích.